Hlavní obsah

Česká skupina postaví americkým důchodcům bydlení na Floridě

Foto: ICP Group

Bydlení určené hlavně pro seniory vyroste ve floridské lokalitě Lakewood Ranch.

Reklama

Po kancelářích a klasických bytech začnou investoři z české skupiny ICP stavět na Floridě rovněž seniorské bydlení. Holding už má uzavřený kontrakt s místním developerem i s financující americkou bankou.

Článek

Tuzemská investiční skupina ICP Group založená advokátem Ondřejem Davidem rozšiřuje svůj byznys v USA. Na Floridě postaví nájemní byty určené pro starší lidi. Hodnota projektu bude okolo jedné miliardy korun. Holding ICP, jemuž v Česku patří například výrobce oken Vekra, již na Floridě investoval do kancelářských center a bytových komplexů.

„Nemovitostní trh je na Floridě dost podobný tomu v Česku. Ceny pozemků i staveb velmi rychle stoupají, přičemž vliv tu mají jak rostoucí ceny vstupů, tak masivní koupěschopná poptávka. Stavět dobře vybavené domy určené k nájemnímu bydlení tu dává velmi dobrý smysl,“ uvedl majitel ICP David. Po dokončení a pronajmutí bytů plánuje nemovitost prodat jako výnosové aktivum.

Bytový dům vyroste ve floridské lokalitě Lakewood Ranch zhruba 80 kilometrů jižně od města Tampa. Čtyřpodlažní budova nabídne k pronájmu celkem 160 bytů. Kromě bydlení bude objekt zahrnovat mimo jiné bazén, klubovnu s kavárnou, fitness a konferenční místnosti.

Projekt na Floridě vytváří česká ICP ve spolupráci s místním developerem Eastwind Development. Financujícím peněžním ústavem je Seacost Bank.

Doménou holdingu ICP jsou nemovitosti. Na domácím trhu společnost investovala například do starších nemovitostí v Praze, které mají potenciál k vylepšení hodnoty. Do skupiny patří též okenářský konglomerát Windows Holding, který zahrnuje značky jako Vekra nebo Otherm. Kromě investic se zakladatel ICP Group Ondřej David věnuje také advokacii ve své kanceláři DBK Partners.

Reklama

Doporučované