Hlavní obsah

Tohle je žebříček nejdražších bytů a domů. Prodávají se za stovky milionů

Foto: Svoboda & Williams

Tak vypadá aktuálně nejdražší nabízený byt v Česku a hlavně výhled z něj.

Reklama

Bytový dům bezmála za miliardu korun, střešní byty, nebo dokonce hrad. Jak vypadají nejdražší nemovitosti, které se v Česku prodávají?

Článek

V Česku se nabízí k prodeji byty a domy za desítky i stovky milionů korun. Časopis Forbes sestavil žebříček nejdražších nemovitostí Česka, které jsou momentálně k mání.

Nejdražší byty a domy v aktuální nabídce si lze až na několik výjimek prohlédnout během procházky metropolí. Mimo Prahu se nemovitosti za desítky a stovky milionů korun nabízejí například v Karlových Varech, v Krásné Lípě nebo Dolních Kounicích u Brna.

Nejdražší byty v Česku

V kategorii bytů se v letošním roce na první příčce žebříčku Forbes umístil střešní byt na Žižkově, který se aktuálně prodává celkem za 117 milionů korun. Penthouse (velkometrážní byt v nejvyšším patře obytné budovy), který se rozkládá na téměř sedmi stech metrech čtverečních, má kromě tří venkovních teras, čtyř ložnic, obývacího pokoje, kuchyně nebo pracovny také vlastní zahradu s bazénem.

Právě střešní byty a mezonety vládnou celému letošnímu žebříčku. V kategorii bytů se totiž do první desítky tyto byty probojovaly celkem osmkrát.

Za zmínku stojí například Penthouse Koh-i-noor, který se v rezidenčním projektu Diamanty Karlín od autorky Evy Jiřičné prodává za 90 milionů korun.

Podle Forbesu se střešní byt o více než téměř 450 metrech čtverečních rozkládá na dvou nejvyšších podlažích domu a využívá i samotnou střechu, kde bude majiteli k dispozici i soukromá zahrada.

+6

V nejdražší desítce bytů se ale nenachází pouze novostavby. Své místo si drží i nemovitosti, které se nachází v lokalitě Starého Města. Příkladem je mezonet v Pařížské, který je v současné době v nabídce za 70 milionů korun.

Byt se nachází v podkroví budovy U První reduty z roku 1907, která byla postavena podle návrhu architektů Bedřicha Bendelmayera a Karla Mandy.

Nejdražší domy v Česku

Vůbec nejdražší adresa letošního žebříčku se nachází také v metropoli, konkrétně na nábřeží Vltavy. Za 891 milionů se tam prodává celý bytový dům z roku 1910. Kromě dvanácti luxusních bytů, které by se podle Forbesu i samy o sobě dostaly do žebříčku nejdražších bytů Česka, se v domě nachází také komerční prostory.

Celková užitná plocha nemovitosti dosahuje 2400 metrů čtverečních.

Značnou část seznamu zabírají také vily v oblíbených lokalitách Prahy, jako je například Troja, Bubeneč nebo Hanspaulka. Jejich prodejní ceny se aktuálně pohybují v rozmezí dvou set až tří set milionů korun.

Kromě bytového domu a rozlehlých vil žebříček obsahuje ještě jednu specialitu, památkově chráněný hrad v Dolních Kounicích. Tato nemovitost z roku 1162 se prodává za dvě stě milionů korun.

+6

Reklama

Doporučované