Hlavní obsah

Video: Pokeball a Pokémoni od Tifannyho. Jsou pro mileniály, ale bohaté

Pokeball a Pokemóni od Tiffanyho. Jsou pro mileniály, ale bohaté.Video: Jan Marek

 

Reklama

Slavné šperkařství po nedávném přepůlení rekordního diamantu znovu poutá pozornost. Vytvořilo unikátní edici doplňků s oblíbenými fantasy zvířátky z Japonska. Pro největší fandy jsou k mání i v luxusním Pokeballu.

Článek

Slavné americké klenotnictví se ve své nové kampani ještě víc zaměřilo na mileniály a generaci Z. Odhalilo kolekci zasvěcenou kultovní animované sérii Pokémon. Nejde ale samozřejmě o žádnou levnou záležitost.

Speciální edici šperků pro Tiffanyho vytvořil moderní umělec Daniel Arsham, který už má s oblíbenými japonskými fantasy zvířátky zkušenosti. Loni v únoru přímo v Tokiu ve spolupráci s tamní galerií Nanzuko rozmístil po městě celkem pět soch a sousoší postav ze seriálu. Pro Američany na to ale šel víc minimalisticky.

Od 30 do 665 tisíc. Z čeho se kolekce skládá?

Proslulé klenotnictví zadalo výtvarníkovi, aby navrhl celkem šest přívěsků podle šesti různých Pokémonů, které budou ovšem v nabídce ve třech cenově různě dostupných variantách.

V té nejlevnější čekají na fanoušky přívěsky po jednom zvlášť, v oxidovaném stříbře a dárkové krabičce s logem značky i seriálu, za 1290 dolarů, v přepočtu asi 29 600 korun.

Nejdražší varianta bude přívěsek s nejslavnějším Pikachu v 18 karátovém zlatě, pro kterého Arsham jako box navrhl také unikátní Pokeball (pozn. red. kulatá schránka, ve které se postavičky v seriálu skrývají) v Tifannyho značkovém modrém odstínu. Ten už ale bude stát ohromujících 29 tisíc dolarů, tedy okolo 665 tisíc korun. Nebo ve zmenšené verzi 9900 dolarů, zhruba 226 670 korun.

Ideální zákazník? Tvůrce dětem škodlivých „energeťáků“

Podle amerického designéra je kolekce „poklonou jeho loňské výstavě A Ripple In Time v Tokiu“. Šperky, nebo spíše tedy fantasy zvířátka na nich mají také podobný styl. Objednat si je bude možné od 29. listopadu. Tiffany nabídku časově omezí ale přesto negarantuje, že kdo rezervaci stihne, nakonec bude mezi vybranými kupci.

Podle magazínu Business Insider by ideálním zákazníkem šperkařství byl influencer Logan Paul, který je nyní spojovaný hlavně s energetickými nápoji Prime, jejichž vliv na zdraví dětí a možné omezení prodeje řeší už i čeští poslanci.

Wrestler a youtuber si totiž loni v dubnu za 5,2 milionu dolarů koupil vůbec nejdražší sběratelskou Pokémon kartičku, která se kdy prodala v soukromé aukci. Pocházela ze speciální edice o pouhých 39 kusech, a coby jediná z nich měla na škále hodnocení vzácnosti nejvyšších 10 bodů.

Reklama

Doporučované