Hlavní obsah

Placení odvodů pojistného dohodářů se odkládá na příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Sněmovna schválila novelu zákona o investičních společnostech a fondech. Součástí je i pozměňovací návrh ministra Jurečky o odkladu placení odvodů na pojistném z DPP. Povinnost platit odvody tak vstoupí v platnost 1. ledna 2025.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Úprava placení odvodů na pojistném pro lidi pracující na dohodu o provedení práce (DPP) začne platit až 1. ledna příštího roku, tedy o půl roku později, než se původně plánovalo. Povinnost platit pojistné od nižšího limitu než dosud je součástí konsolidačního balíčku, který loni schválila vláda, jak napsala agentura ČTK.

Pozměňovací návrh k odložení placení odvodů předložil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) spolu s poslankyněmi Marií Jílkovou (KDU-ČSL) a Pavlou Pivoňkou Vaňkovou (STAN). Chtějí zjednodušit systém výběru pojistného a způsob přihlášení k odvodu.

Balíček stanovil dva limity pro vznik účasti na pojištění zaměstnance, který pracuje na základě DPP. Při překročení limitu vzniká povinnost pojistné platit. První limit je stanoven u jednoho zaměstnavatele ve výši 25 procent průměrné mzdy (v současnosti by tak byl limit zhruba 11 000 korun). Druhý nastává v případě, že zaměstnanec uzavřel více dohod o provedení práce u více zaměstnavatelů. Zde je limit 40 procent průměrné mzdy (v současnosti tak zhruba 17 600 korun).

Návrh byl součástí novely zákona o investičních společnostech a investičních fondech, která zpřísňuje pravidla pro investice prostřednictvím takzvaných nelicencovaných správců majetku. Změna má zajistit, že tyto subjekty nebudou obcházet zákon. Zároveň by měla přispět k větší informovanosti veřejnosti o vysoce rizikových investicích.

Zaměstnanci pracující na základě dohod, včetně dohody o pracovní činnosti, získali benefity už loni díky novelizaci zákoníku práce. Dostali například nárok na dovolenou při odpracování většího počtu hodin nebo možnost pracovat z domova, pokud mají pečovatelskou povinnost.

Reklama

Doporučované