Hlavní obsah

Den v byznysu: Nová doba, do Chorvatska pro pohorky

Pusťte si pořad Den v byznysu. (Video: Eva Moniová, Seznam Zprávy)Video: Eva Moniová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pátek 17. prosince.

Článek

V oblíbeném turistickém ráji Chorvatsku bude od příštího roku vidět další česká značka. První prodejnu tam otevře království sportovních potřeb Sportisimo, které je zrovna v cílové rovince za rekordními prodejními výsledky.

Poprvé přes deset miliard korun. Kromě rekordního obratu ve fiskálním roce, končícím v březnu 2022, čeká řetězec Sportisimo dosud nejvyšší zisk. V rozhovoru pro SZ Byznys to řekl ředitel a spolumajitel společnosti Pavel Vajskebr.

Česká lékárna se chystá dobýt Západ

České Pilulce se daří. Na příští rok chystá velkou expanzi v podobě tří nových trhů. Kromě Maďarska, na něž se firma bratrů Kasových připravovala už dříve, otevře divizi pro Německo a Rakousko.

„Je to největší expanze v historii firmy, kterou chceme uskutečnit, a věřím, že se nám to podaří. Věřím, že ve druhé polovině příštího roku už si zákazníci v Německu budou moci objednat balíček s naším logem.“ řekl Martin Kasa, spolumajitel Pilulky, v rozhovoru pro SZ Byznys.

Bankéři mohou být spokojeni

Český bankám rostou zisky. Růst za tři čtvrtletí přesáhl 12 procent. Podle analytiků letos hospodářství roste solidním tempem, což zisky podpořilo, banky také netvořily tolik rezerv jako loni.

Bankám a spořitelnám v Česku za letošní tři čtvrtletí stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o 12,4 miliardy korun na 51 miliard korun. Vyplývá to z dat, která zveřejnila Česká národní banka. Bilanční suma bank ke konci září činila 8,938 bilionu korun, což je proti konci loňského roku nárůst o 971 miliard korun. Bankám podle expertů pomohly k lepším výsledkům hlavně nižší náklady na rizika.

Reklama

Doporučované