Hlavní obsah

Sledujte: Hledá se nejrychleji rostoucí firma Evropy. Zabodují Češi?

Přímý přenos z vyhlášení Deloitte Fast 50.Video: Deloitte, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Hledají se nejrychleji rostoucí firmy střední a východní Evropy. Vyhlášení prestižní soutěž Deloitte Technology Fast 50 sledujte na Seznam Zprávách.

Článek

Deloitte Technology Fast 50 – žebříček, který už 22 let oceňuje ty nejrychleji rostoucí společnosti střední a východní Evropy. V minulosti v něm česká technologická scéna výrazně bodovala a očekávání jsou vysoká i pro letošek.

„Česká technologická scéna je bez nadsázky na špičkové světové úrovni. Dokazují to i společnosti, které naší soutěží historicky prošly, jako jsou Avast, Livesport, Kiwi.com, Prusa Reserach, Pilulka nebo Rohlík – všechny tyto firmy jsou ikonami a bezesporu světovými leadery ve svém oboru,“ říká Kateřina Novotná, ředitelka oddělení Daňového poradenství a lídr programu Technology FAST50 pro Českou republiku.

Kritéria jsou jasná. Růst za čtyři roky

Deloitte Technology Fast 50 porovnává růst přihlášených technologických firem za období předchozích čtyř let. Letos je to tedy období 2017 až 2020.

„Jde tedy o transparentní a zcela objektivní kritérium. Podmínkou je, aby společnost měla alespoň čtyřletou historii a sídlo v některé z 18 zemí střední a východní Evropy. Pro začínající společnosti, které za sebou ještě nemají čtyřletou historii, máme kategorii Growth Stars,“ dodává Novotná.

„Často se stává, že vítězové kategorie Growth Stars v následujícím roce bodují v hlavní kategorii. V kategorii Impact Stars pak oceňujeme společnosti, které vyvíjejí inovativní produkt či službu s revolučním dopadem na trh,“ upřesnila.

Windy, nebo Ovečkárna?

Letos v hlavní kategorii soutěží například meteomapa Windy.com, Driveto, firma, která se zabývá flexibilním pronájmem aut, platforma FTMO nebo Ovečkárna, e-shop, který podle slov svého zakladatele prodává věci, o které jiní prodejci nemají zájem.

„V Česku se neustále rodí nové a nové nápady a vznikají zajímavé projekty. Na naší soutěži je skvělé, že žádná firma nemůže raketově růst donekonečna a udržet se tak v soutěži věčně – tím pádem se do ní mohou dostávat i začínající společnosti,“ dodává Novotná.

Vyhlášení vítězů startuje na Seznam Zprávách, které jsou mediálním partnerem akce, živě 25. listopadu od 18:50. Předávání hlavních cen začne zhruba v 19:30.

Reklama

Doporučované