Hlavní obsah

Porucha zastavila výrobu v hlavních německých závodech Volkswagenu

Foto: Wikipedia.org

Volkswagen musel zastavit výrobu v hlavních německých závodech.

Reklama

Centrální infrastrukturu koncernu Volkswagen a výrobu v několika závodech této největší německé automobilky dnes ochromila porucha sítě. Vyrábět přestal hlavní závod ve Wolfsburgu, ale i závody v Emdenu, Osnabrücku a ve Cvikově.

Článek

S odkazem na mluvčího automobilky o tom informuje server deníku Handelsblatt. Podle listu je zasažena velká část IT oddělení a výrobních závodů Volkswagenu. V současné době nefungují ani kanceláře v centrále ve Wolfsburgu. Automobilka kvůli tomu svolala krizový tým.

„Můžeme potvrdit poruchu IT síťových komponent v závodě ve Wolfsburgu,“ uvedl večer mluvčí skupiny. „Závada trvá od 12:30 SELČ a v současné době se analyzuje. Má důsledky pro závody vyrábějící auta,“dodal.

Podle současného stavu analýz je podle mluvčího vnější útok jako příčina poruchy systému nepravděpodobný. Na nápravě situace se pracuje na plné obrátky, dodal. Rozsah narušení ale zatím není zcela jasný.

K dopadům v zahraničí se mluvčí nebyl schopen vyjádřit. Zatím podle něj nelze odhadnout, kdy bude problém vyřešen a výroba obnovena.

Reklama

Doporučované