Hlavní obsah

Remax je na rekordu. Jeho makléři si vydělají i pět milionů

Foto: Shutterstock.com

Realitka Remax měla rekordní rok. Obrat za rok 2021 byl téměř 1,3 miliardy korun.

Reklama

Jednička na realitním trhu mezi franšízovými sítěmi, společnost Remax, má za sebou úspěšný rok. Obrat jí totiž vzrostl o více než 40 procent na 1,289 miliardy korun z předchozích 898 milionů. Zájem rostl o všechny druhy služeb.

Článek

Trh s nemovitostmi stále posiluje a zájem firem ani jednotlivců podle realitních společností neklesá. Nárůst transakcí hlásí přední firma na trhu ve všech oblastech, ať už se jedná o prodeje či pronájmy nemovitostí, počet prodaných licencí, otevření nových kanceláří, ale také rozšíření sítě makléřů.

Počet zprostředkovaných prodejů nemovitostí firmě v loňském roce vzrostl o 15 procent a počet pronájmů o 8 procent, uvedla firma pro Byznys Seznam Zpráv.

Jako velmi pozitivní vnímáme především fakt, že čísla stoupají nejenom v oblasti klasického prodeje nebo pronájmu nemovitostí.
Jan Hrubý, generální ředitel Remaxu.

„Uplynulý rok byl z obchodního pohledu velmi úspěšný a výsledky potvrzují, že zájem o nemovitosti stále roste bez ohledu na dopady pandemie koronaviru. Jako velmi pozitivní vnímáme především fakt, že čísla stoupají nejenom v oblasti klasického prodeje nebo pronájmu nemovitostí,“ uvádí generální ředitel Remaxu Jan Hrubý s tím, že se firmě daří také v prodeji franšízových licencí.

RE/MAX

  • Na globálním trhu více než 45 let. Na český realitní trh vstoupil v dubnu roku 2005.
  • V tuzemsku je jedničkou v prodeji a pronájmu nemovitostí a nejúspěšnějším poskytovatelem franšízových licencí v oblasti realit.
  • V Česku má 160 vlastních i franšízových kanceláří a pro společnost pracuje více než 1300 realitních makléřů.
  • Je držitelem ocenění Franchisa roku a poosmé v řadě obhájil známku kvality – Superbrands.

Zdroj: Remax

„Značka v Česku stále posiluje, proto se v nadcházejícím období plánujeme zaměřit na další růst naší distribuční sítě, získání nových makléřů i obchodních akvizic. V současné chvíli máme na českém trhu už 160 franšízových kanceláří,“ doplňuje šéf firmy pro Seznam Zprávy. Obrat firmě loni vzrostl o více než 40 procent na 1,289 miliardy korun z předchozích 898 milionů.

V roce 2022 mají ambici počet poboček ještě navýšit. Stejně jako doufá, že i letos ještě přibyde obchodních transakcí.

Profese makléře na vzestupu

Na loňském úspěšném roce se podle vedení realitní společnosti podepsalo mimo jiné rozšíření sítě o dvanáct nových kanceláří, ale také zvýšení počtu aktivních makléřů téměř o pět procent.

„Vzhledem k vývoji trhu, kdy cena nemovitostí stále roste a zároveň trvá zájem jednotlivců i firem investovat peníze právě v této oblasti, se zvyšuje zájem o podnikání v realitním franšízingu. Na atraktivitě nabývá i samotná profese realitního makléře,“ upozorňuje šéf firmy.

Podle hospodářských výsledků jedničky na trhu se obrat každé kanceláře této sítě pohyboval v průměru kolem 8 milionů korun, přičemž průměrně makléř dosáhl na jeden milion korun ročně. Nad tuto částku se dostalo 441 makléřů, 18 z nich pak dosáhlo provizního obratu převyšujícího částku 5 milionů.

Reklama

Doporučované