Hlavní obsah

Zpoždění. Termín pro nabídky na nové jaderné bloky se posouvá o dva týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Lukáš Lehotský, Unsplash

Jaderná elektrárna Dukovany.

Reklama

Termín pro závazné nabídky na výstavbu nových jaderných bloků v Dukovanech a Temelíně se posouvá na konec dubna. Požádala o to francouzská EDF.

Článek

Uchazeči o kontrakt na rozšíření kapacit českých jaderných elektráren budou mít na podání nabídek o dva týdny více času.

„O prodloužení zažádala společnost Électricité de France (EDF), stát zastoupený Ministerstvem průmyslu a obchodu doporučil této žádosti vyhovět. Termín pro podání aktualizovaných nabídek je nyní 30. duben 2024 a celkový harmonogram projektu se nemění,“ uvedla společnost ČEZ ve společné zprávě s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO).

Původně měly být všechny nabídky hotové 15. dubna.

„Žádost o prodloužení uchazeč zdůvodnil interními schvalovacími procesy a podobně jako v předchozích případech v rámci tendru bylo této žádosti vyhověno,“ uvádějí ČEZ a MPO.

V soutěži zůstává vedle EDF už jen korejská společnost KHNP, americký Westinghouse byl prozatím vyřazen. Předmětem tendru je pátý blok v Dukovanech a závazná opce na další tři bloky – šestku v Dukovanech a trojku a čtyřku v Temelíně.

Reklama

Doporučované