Hlavní obsah

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se už posedmé odkládá

Foto: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

Liberty Ostrava. Ilustrační snímek.

Reklama

Návrat zaměstnanců podniku Liberty Ostrava do práce se opět odkládá o týden, řekli odboráři. Huť se stále nedohodla s dodavatelem energií Tameh Czech.

Článek

„Máme potvrzené, že se to zase odkládá o týden. Situace je pořád stejná. Pořád by měli jednat. Padla jenom jedna nová věc, že by měli jednat se správcem z Tamehu, protože rozhodující pro nájezd prvovýroby je obnovit dodávky z Tamehu,“ řekl dnes předseda odborové organizace ocelárny Liberty Roman Bečica k situaci ve firmě.

Dnešní odklad je již sedmý. Huť se dosud nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií.

Liberty Ostrava už delší dobu čelí poklesu poptávky a má problémy platit závazky. Do práce nechodí ani zaměstnanci jejího dodavatele energií Tameh Czech. Huť je bez energií, protože Tameh jejich dodávky zastavil.

Liberty Ostrava, která vyrábí ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl, už delší dobu čelí poklesu poptávky a má problémy platit závazky. Většina jejích zaměstnanců, stejně jako zaměstnanci jejího dodavatele energií Tameh Czech (dohromady okolo 6000 lidí), je doma. Huť je bez energií, protože Tameh jejich dodávky zastavil.

Reklama

Doporučované