Hlavní obsah

Eriksen se po zástavě srdce ozval z lůžka: Jsem OK, vzhledem k okolnostem

Dánský záložník Christian Eriksen se zhroutil během sobotního zápasu s Finskem na fotbalovém Euru. Museli jej resuscitovat přímo na hřišti.

Reklama

Článek
Foto: instagram.com/chriseriksen8

Dánský záložník Christian Eriksen se ozval z nemocnice.

S úsměvem, palcem nahoru a důkazem na monitoru, že jeho srdeční činnost odpovídá klidovému režimu. Takovou fotku umístil devětadvacetiletý dánský reprezentant Christian Eriksen na svůj účet na Instagramu v úterý dopoledne. A přidal pár řádků, v nichž vůbec poprvé okomentoval, jak se cítí po srdeční zástavě, kterou utrpěl během sobotního zápasu s Finskem.

„Díky moc za krásné vzkazy a zprávy z celého světa. Pro mě i moji rodinu hodně znamenají. Jsem v pořádku, vzhledem k okolnostem. Ještě musím projít dalšími testy, ale cítím se OK,“ napsal.

A nemyslel jen na fanoušky, ale i své spoluhráče, jimž bude fandit. „Hrajte za celé Dánsko,“ vzkázal.

Eriksen, který jinak hraje za italský Inter Milán, dál zůstává v kodaňské nemocnici; lékaři jeho stav označili za stabilizovaný.

Co bylo příčinou zhroucení mladého sportovce, dosud není jasné. Jak s odkazem na dánského týmového lékaře Mortena Boeseho uvedla BBC, vyšetření, která dosud hráč podstoupil, odpověď nedala. „Vyšetření vypadají dobře. Ale nemáme vysvětlení, proč se to stalo,“ uvedl Boese.

Ten také nezastíral, že situace na hřišti byla velmi vážná. „Jak blízko jsme byli, abychom ho ztratili? Nevím, ale dostali jsme ho zpět po jedné defibrilaci, což je docela rychle,“ řekl týmový lékař.

Zápas, ve kterém Eriksen zkolaboval, byl zhruba na dvě hodiny přerušen. Dohrával se až poté, co dánská reprezentace dostala z nemocnice zprávu, že je Christian při vědomí a komunikuje. Finsko své dánské soupeře porazilo 1:0.

Anketa

Sledujete fotbalové Euro?
Ano
66,1 %
Ne
33,9 %
Celkem hlasovalo 3034 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Doporučované