Hlavní obsah

Festival Mighty Sounds se kvůli viru přesouvá na rok 2021

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Festival Mighty Sounds plánovaný v Táboře na 10. až 12. července se kvůli dopadům koronaviru přesouvá na příští rok. Vstupenky, jichž je na 16. ročník prodáno několik tisíc, zůstávají platné.

Článek

Většina letos avizovaných kapel potvrdila účast na příští rok. ČTK to dnes řekla mluvčí festivalu Markéta Štechová. Mighty Sounds, zaměřený na žánry ska, punk či reggae, přilákal loni na táborské letiště Čápův dvůr 11 000 lidí.

Všechny prodané vstupenky, vouchery do kempů a na parkoviště zůstávají pro rok 2021 platné. Nové datum zveřejní organizátoři v následujících dnech. Organizátoři apelují na návštěvníky, kteří už si lístky koupili, aby si je nechali a nežádali vrácení peněz.

„Podpora fanoušků je v tuto chvíli klíčová, pomůže festivalu překonat tuto kritickou chvíli, ve které jsme již vynaložili nemalé prostředky na zálohy kapelám, na propagaci, nájmy, daňové odvody a řadu dalšího právě z peněz získaných předprodejem. Od doby, kdy vypukla pandemie, jsme prodali jen několik vstupenek, nemáme v tuhle chvíli vůbec žádné příjmy. I to je důvod, proč apelujeme na návštěvníky,“ řekla mluvčí.

Festival už vyplatil na zálohách deset procent z rozpočtu na honoráře umělcům. Pořadatelé již zaplatili DPH ze vstupenek, jichž dosud prodali několik tisíc. Stovky tisíc Kč zaplatili za propagaci. Jenže se začátkem epidemie se prodej vstupenek zastavil. Na akci míří až 80 procent hudebníků ze zahraničí, z ciziny přijíždí třetina návštěvníků.

„S kapelami jsme v intenzivním jednání, velkou většinu letošního programu budeme moci v nejbližší době potvrdit pro příští ročník,“ řekla Štechová. Podrobnosti k programu jsou na webu. Organizátoři uvedli, že festival lze podpořit i koupí trička nebo peněžním darem.

V jižních Čechách je kvůli koronaviru zrušená řada akcí. Patří k nim Mezinárodní dudácký festival ve Strakonicích, gastro festival Borůvkobraní v Borovanech, jenž loni přilákal 11 000 lidí, písecké slavnosti Dotkni se Písku, prachatické městské slavnosti i historické Slavnosti pětilisté růže, které v Českém Krumlově navštěvuje každý rok kolem 23 000 lidí. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov posunul kvůli koronaviru původní letní termín na 18. září až 3. října a kvůli zavřeným hranicím zrušili pořadatelé vystoupení všech zahraničních umělců. Mnoho akcí včetně výstavy Hobby již zrušilo českobudějovické výstaviště.

Reklama

Doporučované