Hlavní obsah

Festival ve Varech získal jako partnera skupinu Rockaway Capital

Foto: Pixabay

Karlovy Vary mají šanci se letos opět pochlubit svým půvabem.

Reklama

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary by se měl letos po loňském odloženém ročníku uskutečnit.

Článek

Výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha se nově stává i členem představenstva organizační společnosti Film servis festival Karlovy Vary, prezidentem a předsedou představenstva společnosti zůstává Jiří Bartoška.

Loni se kvůli pandemii neuskutečnil plánovaný 55. ročník festivalu a nakonec ani mimořádná listopadová filmová přehlídka 54 1⁄2 MFF Karlovy Vary. Pořadatelé připravili přehlídku Tady Vary, při níž se v červenci v 96 kinosálech po celém Česku promítlo 16 filmů, které zhlédlo téměř 37 000 diváků.

Karlovarský filmový festival získal nového strategického partnera, skupinu Rockaway Capital. Do jejího portfolia patří například internetová televize Mall.tv, která je několik let partnerem festivalu.

Kromě tradičních festivalových aktivit se chtějí organizátoři festivalu zaměřit na budování platformy KVIFF TV, která bude postupně nabízet artový program a během festivalu i vlastní obsah. Chtějí také rozšířit dosavadní působení v oblasti distribuce partnerstvím se společností Aerofilms a vyvíjet projekty a programy s cílem poskytnout mladým a talentovaným tvůrcům zázemí pro jejich filmařský růst.

Skupina Rockaway, kterou založil a řídí Jakub Havrlant, působí v 17 zemích Evropy, zaměstnává přes 5 000 lidí a v roce 2019 dosáhly tržby přes 2,5 miliardy eur. Do jejího portfolia patří například cestovní kancelář Invia, srovnávač Heureka, vydavatelství Euromedia Group, technologické start-upy a fond Rockaway Blockchain.

Reklama

Související témata:

Doporučované