Hlavní obsah

Fotbalista Bendtner při návratu z večírku zlomil taxikáři čelist, a není to zdaleka jeho jediný exces

Foto: Profimedia.cz

Nicklas Bendtner byl kdysi považován za velký talent světového fotbalu.

Reklama

Dánský fotbalový útočník Nicklas Bendtner si připsal další průšvih. Během návratu z večírku v noci ze soboty na neděli zlomil taxikáři čelist. Incident se odehrál v Kodani.

Článek

Říká se, že s věkem přichází moudrost, to ale zřejmě až tolik neplatí u dánského útočníka Nicklase Bendtnera. Dnes třicetiletý fotbalista si zase rozšířil svůj seznam průšvihů. Bývalý útočník Arsenalu měl o víkendu zlomit kodaňskému taxikáři čelist.

Zatímco Eriksen, Schmeichel a spol. se nakonec domluvili s dánským fotbalovým svazem a nastoupili v neděli doma proti Walesu v rámci Ligy národů, tak Bendtner měl během reprezentační přestávky volno.

Připomeňte si, proč Dánové nehráli na Slovensku s amatérskými fotbalisty

Bendtner se v noci na neděli okolo půl třetí ráno společně s přítelkyní Philine Roepstorff vracel z jednoho z kodaňských barů a cestou domů měl napadnout taxikáře.

„Potvrzuji, že došlo k napadení jednoho z našich řidičů, který skončil na operačním sále se zlomenou čelistí,“ uvedl pro bt.dk mluvčí společnosti Dantaxi Rasmus Krochin. Samotný Bendtner ani jeho agent Ivan Marko Benes se zatím k incidentu nevyjádřili.

Rodák z Kodaně působil už od šestnácti let v mládežnické akademii anglického Arsenalu a dlouho patřil mezi obrovské naděje londýnského klubu. Jenže i kvůli problémové povaze nikdy nenaplnil svůj potenciál.

V Arsenalu, který opustil definitivně v roce 2014, si s Bendtnerem užili své. Fotbalista s obrovským egem totiž během svého působení na Britských ostrovech plnil úvodní stránky tamních novin spíše kvůli excesům mimo hřiště.

Tady je výčet těch nejzajímavějších historek okolo dánského bouřliváka:

Květen 2009: Bendtner zapíjel žal po prohrané odvetě semifinále Ligy mistrů s Manchesterem United. Bulvární fotografové ho zachytili nad ránem v podnapilém stavu s kalhotami u kolenou.

Srpen 2009: Bendtner si vyměnil číslo na dresu. Ke změně se rozhodl po podpisu nové smlouvy s Arsenalem na 52 tisíc liber týdně. Hádáte správně, Dán začal nastupovat s číslem 52.

Září 2009: Bendtner při autohávarii zničil luxusní Aston Martin v hodnotě 160 tisíc liber.

Únor 2011: Bendtner se rozešel se svou snoubenkou z dánské královské rodiny Caroline Luel-Brockdorff. Na tom by nebylo nic tak hrozného, kdyby fotbalista neukončil vztah jen sedm týdnů poté, co mu jeho tehdejší přítelkyně porodila syna.

Prosinec 2011: Bendtner byl během hostování v Sunderlandu společně se spoluhráčem Lee Cattermolem zatčen za zničení automobilu v hodnotě 4 tisíc liber.

Červen 2012: Bendtner dostal pokutu 80 tisíc liber za to, že si během zápasu na mistrovství Evropy ve fotbale stáhnul trenýrky a ukázal spodní prádlo s logem irské sázkové kanceláře.

Březen 2013: Bendtner dostal tříletý zákaz řízení automobilu, protože ho v Kodani zastavili policisté, když jel v protisměru.

Listopad 2013: Bendtner byl zatčen, protože se podílel na ničení luxusního domu v Kodani.

Březen 2014: Bendtner se svlékl v taxi v Kodani a vyhrožoval řidiči.

Duben 2016: Bendtner byl vyřazen z kádru Wolfsburgu, protože neměl dobrý vliv na ostatní hráče v kabině.

Září 2018: Bendtner zlomil taxikáři v Kodani čelist.

„Jednou budu nejlepším střelcem Premier League a dám i nejvíce gólů na mistrovství světa. Do pěti let budu jedním z nejlepších útočníků na světě, věřte mi, že se to stane,“ prohlašoval Bendtner pro klubovou televizi Arsenalu na začátku své profesionální kariéry.

Ostatně posuďte sami, zda se mu to povedlo. Dnes třicetiletý Dán nakonec definitivně opustil Arsenal v roce 2014 s bilancí 32 gólů ve 136 zápasech v Premier League. Nejlepším střelcem sezony se stal až v norské lize, kde působí od roku 2017 v Rosenborgu.

Reklama

Související témata:
Nicklas Bendtner

Doporučované