Hlavní obsah

Glosa: Jsou mezi námi jedinci se sociální inteligencí žížal

Glosa Alexandra Mitrofanova: Jsou mezi námi jedinci se sociální inteligencí žížal.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov ve své úvaze rozvíjí myšlenku, že chování části nezodpovědné společnosti změnit nemůžeme, ale neschopnou vládu ano.

Článek

Je to jen pár měsíců, co se Andrej Babiš chlubil na mezinárodní konferenci, že Česko je „best in covid“. No a teď je Česko, když použiju Babišovo výrazivo, „worst in covid“, nejhorší, skoro na celém světě.

A my hledáme příčiny, proč tomu tak je. Vláda neustále naznačuje, že za to můžou lidi sami. Protože se neumí chovat v podmínkách pandemie. Což o to, je mezi námi, a ta pandemie to zrovna vyjevila, docela dost jedinců, kteří mají sociální inteligenci na úrovni žížal. To je pravda.

Jenže na druhou stranu je tady vláda, která neustále něco mění a není příliš schopna se s tímto covidem vypořádat. Například nám neustále ministr Blatný chce měnit PSA. Ale jak můžete změnit psa?

Z chrta bernardýna neuděláte a naopak. Máme tady dilema. Pokud nechceme mít další průšvih při další pandemii nedej Bože něčeho horšího, co máme změnit? Můžeme změnit lid, ale to bohužel nejde. Můžeme změnit vládu, to by šlo. V tomto roce, v říjnu. To jsou ty kupecké počty.

Celou glosu Alexandra Mitrofanova si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované