Hlavní obsah

Glosa: Komunisté se za svá zvěrstva nestydí

Glosa Tomáše Etzlera: Komunisté se za svá zvěrstva nestydí. Překvapuje to někoho?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

KSČM zahájila svou předvolební kampaň. Zahájila ji mimo jiné tvrzením, že se nestydí za svou minulost. Známého novináře Tomáše Etzlera to příliš nepřekvapilo: Komunisté se za své zločiny, za svá zvěrstva nestydí vůbec nikde, říká.

Článek

Komunisté v Číně se nestydí za to, že vyvraždili desítky milionů vlastního obyvatelstva včetně tisíců studentů během masakru na Náměstí nebeského klidu, jehož výročí jsme si připomněli 4. června.

Ani sovětští, ruští komunisté se nestydí za miliony mrtvých, zavražděných.

Nebo Rudí Khmerové v Kambodži, kteří vyvraždili třetinu obyvatelstva.

Nicméně prohlášení českých komunistů považuji za plivnutí do obličeje všem komunistickým obětem v Československu, všem lidem, kteří byli zavražděni komunistickým režimem ať už na popravišti, v mučírnách, vězeních, nebo na hranicích. Považuji to za plivnutí do obličeje všem těm desetitisícům nevinných lidí, kteří byli dlouhá léta vězněni naprosto za nic.

Existují zločinci, kteří svých zločinů litují. Kteří se za ně omluví a kteří se za ně pochopitelně stydí. Čeští a moravští komunisté mezi ně očividně nepatří. Jsou to nenapravitelní recidivisté, kteří budou své zločiny opakovat. I proto jsem přesvědčen, že by měli být napřed naprosto eliminováni z politického života v České republice a posléze jako zločinecká organizace zakázáni.

Jsem přesvědčen, že tyto kroky by pomohly vyrovnat se v České republice se svou minulostí a že by prospěly celému národu.

Celou glosu Tomáše Etzlera si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované