Hlavní obsah

Glosa: Proč opoziční strany kašlou na demonstranty

Glosa Alexandra Mitrofanova: Proč opoziční strany kašlou na demonstranty.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Publicista Alexandr Mitrofanov se zamýšlí, proč opoziční strany na svých sjezdech, které se konaly v minulých týdnech, nereagovaly na výzvu spolku Milion chvilek pro demokracii.

Článek

Kdyby teď spolek Milion chvilek svolával novou demonstraci, k čemu by asi byla? Protestovat proti Andreji Babišovi? Vždyť Babiš na ně kašle. Zopakovat výzvu opozičním demokratickým stranám, aby se spojily proti Babišovi?

V minulých třech týdnech měly své sjezdy a sněmy tři strany – Piráti, ODS a KDU-ČSL. A tuto výzvu demonstrantů z Letné prostě zazdily. Proč kašle Babiš na tyto lidi je jasné. Pro něj jsou ohrožením. Proč je zazdily demokratické strany?

No protože pro ně nejsou ohrožením, ale pro jejich ctěné partajní uši je to něco jako otravný hmyz, který stále bzučí. Proč to pro ně není partner, proč to není zásobárna pro voličstvo? Protože lidé na Letné i jinde vnímají Babiše jako zlo, které ohrožuje demokracii.

Jenže zmíněné demokratické strany vnímají Babiše jako potenciálního partnera pro povolební jednání. A pro tuto eventualitu mají dobře nacvičenou formulku – voliči takto rozdali karty.

Celou glosu si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 20:55.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované