Hlavní obsah

Glosa: Ukaž zadek, nebo nelez na hřiště!

Foto: ČTK

Norské reprezentantky v plážové házené v „nepatřičném oděvu“.

Reklama

Jak rozhořčenou debatu lze vést o tom, že několik dospělých žen vyjádřilo přání mít při sportovním výkonu méně odhalující oblečení? Velmi.

Článek

Norské reprezentantky v plážové házené si dovolily hodně. Na zápas mistrovství Evropy místo předepsaných bikin, „jejichž spodek by neměl být na boku delší než deset centimetrů“, dorazily v šortkách. Ve srovnání s jejich mužskými kolegy byly kraťasy stále poměrně krátké. Jenže to je samozřejmě – jak každý ví – něco úplně jiného.

Dostaly pokutu „za málo sexy úbor“, což zní jako sen každého muže, který to neměl v životě s randěním úplně lehké. A celé to pak dorazily německé gymnastky soutěžící na olympijských hrách v dresu, který – považte! – místo u boků končil až u kotníků. Ty žádnou pokutu nedostaly, pravidla této disciplíny nejsou tak striktní, ale rozhořčení se nevyhnuly.

Kvůli pár centimetrům neodhalené kůže zkrátka vypuklo povstání na vsi.

Taková jsou pravidla, volají pobouřeně zastánci holých zadnic. Kam bychom přišli, kdyby si ženy mohly určit, co chtějí mít na sobě? Každý by si pak mohl dělat, co chce, a pravidla závodění by se úplně rozpadla!

Protože deseti centimetry látky navíc to začíná – a pokusem vloudit se mezi poctivé cyklisty na elektrokole to končí. (To je reálný argument, který jsem si přečetla na internetové diskusi.)

Však sportovkyně věděly předem, jaká jsou pravidla, tak na co si teď stěžují a chtějí něco měnit? Jinými slovy – chceš dělat sport, ve kterém jsi dobrá, dokonce tak dobrá, že můžeš reprezentovat svou zemi? Tak prostě ukaž zadek. Jinak si můžeš plácat balónem maximálně někde na hřišti za panelákem.

Bez bikin se na to nikdo koukat nebude, varují další. Čímž tak nějak bezelstně přiznávají, že zatímco u mužů jde samozřejmě v první řadě o sportovní výkon, smrtelně vážnou věc hodnou odborných debat v restauračním zařízení, u žen jde prostě hlavně o ty zadky.

Celé je to produkt hyperkorektní společnosti, to už si můžou rovnou obléct burky! Asi vás to překvapí, ale nutit ženy se odhalovat je na podobné úrovni jako nutit je se zahalovat. K tomuto argumentu se mimochodem doporučuji vrátit, až zase budete pod nějakou diskusí o sexuálním násilí dumat nad tím, co asi tak měla ta holka na sobě.

Je to jen další výmysl zdivočelých feministek, které už nevědí, jaké hovadiny by měly řešit, a kazí staletími osvědčené namlouvací rituály. A vůbec: „Kdy zakážou i testosteron?“ (Další reálný argument, nevymýšlím si to, fakt.)

Zopakuji to pro jistotu ještě jednou, aby nevznikla nějaká nejasnost: Celá rozhořčená debata se vede o tom, že několik dospělých žen vyjádřilo přání mít při sportovním výkonu zakrytý zadek. A je opravdu legrační pozorovat všechny ty (z drtivé většiny muže), kteří se snaží rádoby civilizovaně argumentovat o nutnosti jim v zakrytí zadku zabránit.

Je načase si to přiznat, pánové. Prostě se chcete dívat na holé zadky. A špatně nesete, když vám tenhle zážitek – o kterém se tak nějak domníváte, že na něj máte nárok – někdo chce odepřít. Nic složitějšího za tím není a není třeba se schovávat za vzletné řeči o pravidlech, korektnosti nebo feminismu.

Neberte mě špatně, klidně se na holé zadky dívejte, je to určitě zábava. Jen prostě tuhle kratochvíli omezte na ženy, které vám ten zadek chtějí ukázat dobrovolně. Je pro vás problém takové ženy najít? Pak byste měli mít o svůj testosteron obavy z úplně jiných důvodů, než jsou bláznivé feministky.

Reklama

Doporučované