Hlavní obsah

Hanba, píšou v Argentině po debaklu s Chorvatskem. Mourinho sepsul brankáře

Hanba, píšou v Argentině po debaklu s Chorvatskem.Video: Oliver Sálus, Profimedia.cz, AP

 

Reklama

Před začátkem světového šampionátu byli pasováni do role jednoho z hlavních favoritů. Po dvou zápasech to ale s Argentinci vypadá bledě. Nejspíš ani nepostoupí ze skupiny.

Článek

Postup ze základní skupiny už nemá parta kolem barcelonského Lionela Messiho ve svých rukou. Po úvodní remíze s Islandem a čtvrteční prohře 0:3 s Chorvatskem potřebují Argentinci bezpodmínečně porazit Nigérii a pak doufat v bodovou ztrátu Islandu. Komentátoři ve studiu argentinské televize TyC Sports se dokonce rozhodli po debaklu držet minutu ticha. Někteří fanoušci se tváří v tvář debaklu neubránili slzám.

„Dnes to byl tým bez nápadů a v něm Lionel Messi. Bohužel se z toho stává pravidlo, takhle to teď v Argentině prostě funguje. Ten výsledek pro mě není žádným překvapením. Vůbec jsme se nedostali do hry, což je na začátku turnaje prostě potřeba. Hráči ani nehrají se správným přístupem,” uvedl po zápase jeden ze zklamaných fanoušků.

Španělský reprezentant Cesc Fábregas uvedl v komentáři pro BBC One svou verzi příčiny porážky. A není to jen v Messim. „Připadají mi jako rozbitý tým, schází jim týmový duch, nehrají spolu, ale proti sobě. Pro Messiho je to těžké, chybí tam podpora od spoluhráčů,” říká Fábregas. Podle něj v sestavě scházel třeba Éver Banega, který by byl schopný Messimu onu podporu poskytnout. „Je nejlepší a měl by mít nejvíc míčů, ale potřebuje kolem sebe někoho, kdo mu pomůže tvořit hru,“ dodává Fábregas.

Svou troškou do mlýna přispěl i José Mourinho. Kouč Manchesteru United řekl: „Je jedno, jestli bych byl v bráně já, nebo Caballero, chytil bych úplně to samé, jako on.”

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Představení týmu Argentiny před MS.Video: AP

Kritika se snáší také na trenéra Jorgeho Sampaoliho. Fotbalové legendy se shodují, že kouč udělal několik minel už před šampionátem, například když nenominoval Maura Icardiho, který dal letos za milánský Inter 20 branek. Paulo Dybala měl zase podle mnohých nastoupit do zápasu mnohem dřív. „Argentina stojí na Messim, ale není tam nikdo další, kdo by mu s tou zodpovědností na hřišti pomohl. Dybala sedí, Agüera kouč vystřídal. Bylo vidět, že je Messi hodně frustrovaný. Musel si sám říkat, co tady vlastně dělá,” řekl pro BBC Radio 5 anglický internacionál Chris Waddle.

O pohodě, nebo spíše nepohodě v týmu hovoří i incident z mixzóny po zápase. Argentinští hráči odcházeli bez zastavení do kabin. Jen Sergio Agüero přibrzdil, když se od novináře doslechl, že podle trenéra Sampaoliho se hráči od duelu s Islandem nijak nezlepšili. „Nechte ho, ať si říká, co chce,“ pravil útočník a rychlým krokem odešel.

Reklama

Doporučované