Hlavní obsah

Harry a Meghan vyhráli spor s bulvárem, vyfotil bez dovolení jejich syna

Foto: Profimedia.cz

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu Harry a Meghan.

Reklama

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan zvítězili ve sporu o nepovolené fotografie syna Archieho. Agentura X17, která je na zahradě jejich kalifornského sídla pořídila, se omluvila. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu se kvůli snímkům pořízeným pomocí bezpilotního letounu obrátili v červenci na soud, s žalovanou agenturou se nakonec dohodli.

„Omlouváme se vévodovi a vévodkyni ze Sussexu a jejich synovi za způsobenou újmu. Udělali jsme chybu, když jsme tyto snímky distribuovali. Zavazujeme se, že to už v budoucnu neuděláme,“ uvedla agentura. Ta zároveň uhradí část výdajů, které pár vynaložil za právní služby.

Fotografové agentury X17 použili bezpilotní letoun a helikoptéru, aby bez souhlasu rodičů nafotili tehdy 14měsíčního Archieho, jak si hraje s babičkou na zahradě u domu v Los Angeles.

Princ Harry letos překvapivě oznámil, že se vzdává královských titulů a i s rodinou přesídlil za oceán. Jedním z důvodů jeho odchodu byly i problémy, které měli manželé s britskými bulvárními médii. V minulosti je obviňovali mimo jiné z toho, že jsou rasistická vůči Meghan, jejíž matka je černoška. Před rokem vévodkyně podala žalobu na bulvární list Mail on Sunday, který zveřejnil její soukromý dopis, soud ale v květnu část žaloby zamítl.

Reklama

Doporučované