Hlavní obsah

Hasiči varují vodáky před sjížděním horního toku Ohře

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Hasiči varují vodáky před sjížděním Ohře v úseku mezi Tršnicemi a Nebanicemi na Chebsku. Po deštích z minulých dnů je zde zvýšený průtok vody a v korytě polámané stromy.

Článek

„Hasiči už museli několikrát vodákům pomáhat,“ informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Po deštích je hladina Ohře v horním toku jen málo pod hranicí prvního povodňového stupně. „Úsek řeky Ohře mezi Tršnicemi, kde je časté nástupní místo vodáků a Nebanicemi je aktuálně velmi obtížně sjízdný. Pracovníci místních půjčoven vodáckého vybavení označují tento úsek v těchto dnech jako nesjízdný. V korytě řeky je navíc množství popadaných stromů. V kombinaci se zvýšeným proudem řeky jsou tyto překážky v podobě velkého množství stromů ve vodě či těsně nad ní obrovským rizikem pro splouvání,“ uvedl Kasal.

Na základě několika oznámení od vodáků na tísňovou linku hasičů vyslalo operační středisko na místo hasiče, kteří potvrdili nebezpečný stav. "Není v silách hasičů popadané stromy v korytě řeky odstranit, v těchto místech není možné se dostat blíž technikou, břehy jsou v okolí řeky podmáčené, někde je voda i mimo koryto řeky. Již včera odpoledne zde hasiči zasahovali při záchraně tří vodáků právě kvůli kombinaci zvýšeného průtoku a popadaných stromů, dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Doporučované