Hlavní obsah

Herečka Martina Babišová získala v New Yorku ocenění Silver Award

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Herečka Martina Babišová získala v New Yorku ocenění Silver Award za nejlepší ženský herecký výkon v hororovém filmu Visitor režiséra Pavla Bartovského.

Článek

Ocenění uděluje festival Best Actor Award, který vybírá každý měsíc po celém světě začínající herce a herečky s výraznými výkony především v nezávislém filmu. ČTK o tom za tvůrce filmu Visitor informovala Nikol Klevcovová.

Cenu za nejlepší ženský herecký výkon získala Babišová za roli ve snímku Visitor již loni na měsíčním on-line filmovém festivalu Toronto Film Channel Festival v Kanadě. Visitor tam také obdržel cenu za nejlepší hororový film. Tématem studentského snímku je domácí násilí na ženách.

„Ocenění za nejlepší herecký výkon na filmovém festivalu v New Yorku mi udělalo radost stejně jako ocenění z Toronta. V obou dvou zemích, v Americe i v Kanadě, je domácí násilí hodně probíraným tématem, a to je podle mě jeden z důvodů, proč tam měl film tak dobré ohlasy a hodnocení,“ uvedla Babišová.

Filmové udílení cen Best Actor Award New York oznamuje své vítěze každý měsíc. Vybrané filmy kvalifikované skrze filmovou databázi IMDb, která je partnerem udílení cen, promítají v newyorském kině Producers Club Theater porotě. Projekce divákům kvůli pandemii poskytli pořadatelé on-line, když všechny vítězné filmy zpřístupnili na omezenou dobu zdarma.

Babišová v poslední době dotočila dva nové filmy - snímek režiséra Rudolfa Havlíka Minuta věčnosti a snímek Andyho Fehu Shoky & Morthy: Poslední velká akce. V celovečerním filmu o dvou kamarádech youtuberech Shoky & Morthy: Poslední velká akce Babišová hraje po boku Štěpána Kozuba a Jakuba Štáfka. Jde o komedii o honbě za sledovaností na sociálních sítích. Dobrodružný thriller Minuta věčnosti se odehrává na Islandu a je o komplikovaném vztahu otce a dcery. V hlavních rolích otce a dcery se s Babišovou představí Jiří Langmajer.

„Natáčeli jsme v devíti lidech na liduprázdném Islandu, což nás určitě hodně stmelilo. Nikdo neodjížděl večer kvůli závazkům, byli jsme všichni celou dobu spolu a museli jsme si pomáhat, protože nás bylo na celý film jen devět, a protože natáčení venku v zimě na Islandu není procházka růžovým sadem, která by se dala dopředu hezky naplánovat,“ podotkla herečka.

Babišová se vedle nezávislé produkce objevila i v českých seriálech, jako jsou Specialisté či Dáma a Král. Momentálně připravuje svůj vlastní seriál Ema mele maso, který označuje jako „řádně temnou podívanou“.

Reklama

Související témata:

Doporučované