Hlavní obsah

Hillary byla nadopovaná, tvrdí Trump a chce test na drogy. Důkazy opět chybí

Trump tvrdí, že Clintonová užívá léky zvyšující výkonnost a po nedávné debatě prý nebyla schopná jít do auta. Žádné doklady však neukázal.

Reklama

Článek

Vzájemné osočování obou prezidentských kandidátů v USA pokračuje a nabírá stále podivnější tón.

Donald Trump se na volebním mítinku v New Hampshire, kde sám musel vyvracet množící se obvinění ze sexuálního obtěžování, nečekaně vrátil k druhé prezidentské debatě.

Kontroverzní byznysmen se pokusil odvést téma rozhovorů jinam tvrzením, že chce pro protikandidátku Hillary Clintonovou test na drogy.

Proč? Údajně byla na začátku televizní diskuze „napumpovaná a plná erengie", po skončení debaty však podle něj nebyla ani schopná dojít do auta. Pomáhá si prý tedy léky na zvýšení výkonnosti. Trump zároveň znovu zapochyboval, zda je Clintonová s to zastávat úřad prezidenta Spojených států.

Záběry z debaty i ty pozdější z paluby letadla Clintonové nicméně nové Trumpovo obvinění nedokazují. On sám také nepřinesl žádné důkazy, které by jeho tvrzení dokládaly.

Za souhlasného potlesku svých podporovatelů Trump vyslovil požadavek, aby se on i Hillary Clintonová před poslední prezidentskou debatou, která se uskuteční 19. října na Nevadské univerzitě v Las Vegas, podrobili testu na návykové látky. Debatu přirovnal k utkání, před kterým sportovci také podstupují test na doping a přítomnost drog v těle.

Reakce na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat. Lidé se Trumpovu nařčení v drtivé většině vysmívají.

Donald Trump měl v New Hampshire zatmění.

Trump nevěří, že Hillary nebyla na drogách. Já nevěřím, že jsem debatu bez drog zvládl!

Trumpe, zníš zoufale. Dál budeš asi hledat její rodný list.

Oba jsou způsobilí

Donald Trump zpochybňuje zdravotní stav své soupeřky opakovaně. Jeho teorii podpořil třeba kolaps Clintonové po pietě za oběti útoků z 11. září. Podle lékařů v té době prodělávala zápal plic a byla oslabená. Demokratická kandidátka záhy zveřejnila komplexní lékařskou zprávu, ve které její doktorka konstatuje, že je ve skvělé kondici. Obdobnou zprávu zveřejnil i Donald Trump.

Lékařská zprávy Hillary Clintonové ze září 2016. Je naprosto způsobilá být prezidentkou Spojených států.

Předvolební průzkumy se nicméně čím dál tím více přiklánějí na stranu demokratické kandidátky. Podle posledního výzkumu agentury Reuters a společnosti Ipsos má Clintonová šanci víc než 95 procent, že listopadové prezidentské volby vyhraje. Voliče odrazuje styl, jakým Donald Trump vede kampaň, četná obvinění ze sexuálního obtěžování žen, která přicházejí po zveřejnění staré kontroverzní nahrávky, mu procenta také ubírají. Nedůvěru rovněž budí stahování podpory od některých předních představitelů Republikánské strany.

Reklama

Související témata:

Doporučované