Hlavní obsah

Hledá se nový Pan Tau. Němci natočí pokračování slavného dětského seriálu

Němci chtějí natočit nové díly dětského seriálu Pan Tau.Video: Josef Mačí

 

Reklama

V původním seriálu hrál hlavní roli Otto Šimánek, který ale zemřel v roce 1992. Produkční společnost tak hledá nového Pana Tau.

Článek

Německá produkční společnost Caligari Film si zajistila práva k natočení dalších dílů oblíbeného dětského seriálu Pan Tau, který byl v 70. letech oblíbený i v Německu. Firma dnes uvedla, že od příštího měsíce bude nový hlavní představitel vybírán v castingu. Původní tvůrci, režisér Jindřich Polák, scenárista Ota Hofman ani představitel hlavní role Otto Šimánek už nežijí.

„Během příštích třech let přijde do německé televize nové vydání Pana Tau jako fantastického rodinného seriálu," sdělila podle agentury DPA ředitelka mnichovské společnosti Caligari Gabriele Waltherová. Dnešnímu oznámení předcházel čtyřletý maraton vyjednávání o právech s dědici Jindřicha Poláka a Oty Hofmana.

V letech 1970 až 1978 vzniklo v československo-západoněmecké koprodukci dohromady 33 dílů legendárního televizního seriálu, v němž se hlavní postava uměla díky své kouzelné buřince mnohonásobně zmenšit a v prvních dvou ze tří řad vůbec nepromluvila. Místo toho Pan Tau sázel na pantomimu a tanec.

Deník Blesk a server Aktuálně.cz už v květnu informovaly, že i tentokrát budou Němci spolupracovat s Českou televizí a že chtějí natočit dalších 52 půlhodinových dílů a dva celovečerní filmy.

Společnost Caligari Film chce nový seriál uvést v televizi k 50. výročí televizní premiéry Pana Tau, tedy v roce 2020. Zatím podle DPA není jasné, na které televizní stanici to bude.

Reklama

Související témata:

Doporučované