Hlavní obsah

Koukal jsem na to z okna. Náměstek primátora popsal, jak mu v noci zapálili auto

Foto: Facebook Davida Dindy, Seznam Zprávy

David Dinda oznámil zapálení auta na svém Facebooku.

Reklama

Náměstek primátora v Chomutově uvedl, že mu někdo hodil do auta zápalnou láhev. Případ vyšetřuje policie.

Článek

Policisté vyšetřují zapálení vozidla chomutovského náměstka primátora Davida Dindy. Ten v noci na středu oznámil na svém Facebooku, že mu do auta někdo hodil zápalnou láhev.

„Vyšetřujeme požár vozidla. Nyní probíhá ohledání. Pracujeme s více verzemi, a tak nemůžeme poskytnout více informací,“ řekla Seznamu mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

Dinda popsal, že k zapálení jeho soukromého auta došlo v úterý kolem 22:30 hodin. „Auto někdo s největší pravděpodobnostní úmyslně zapálil,“ řekl náměstek chomutovského primátora.

Podle fotografie, kterou zveřejnil, je zřejmé, že shořela zadní část vozu a také sedačky. „Zjistil jsem to snadno. Nespal jsem a koukal jsem na to takřka z okna,“ uvedl.

Zda někoho viděl, říct nechtěl. Stejně tak nekomentoval ani to, zda požádal policii o nějakou ochranu.

V tuto chvíli tak není jasné, jestli zapálení auta souvisí s politikou. Vedle toho, že je Dinda náměstkem primátora, je také pro letošní komunální volby lídrem hnutí Nový Sever.

„Zatím se k tomu nechceme vyjadřovat. V současné době by to byly spekulace,“ uvedl předseda hnutí Nový Sever Karel Lipmann. A podobně mluví i Dinda. „Já bych vůbec nespekuloval,“ dodal.

Reklama

Doporučované