Hlavní obsah

Husa na provázku zve na začátku sezony diváky na prodloužený víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Divadlo Husa na provázku zve zájemce na prodloužený víkend. Od pátku 10. září do pondělí 13. září nabídne sérii akcí včetně premiéry nového představení Raději zešílet v divočině a dalších inscenací nazkoušených v době pandemie.

Článek

Program, který poskytla Barbora Olšanová z divadla, zahrnuje také koncerty, dramaturgické úvody, diskuse, divadelní rande nebo výlet.

Dramaturgie uplynulé i nadcházející sezony Husy na provázku se soustředí na úvahy o člověku budoucnosti. Jedním z hlavních výstupů je inscenace Raději zešílet v divočině, kterou připravila režisérka Anna Davidová na základě stejnojmenné knihy rozhovorů publicisty Aleše Palána se samotářsky žijícími lidmi. Davidová čerpala také z knihy Walden přírodního filozofa Davida Henryho Thoreaua.

Inscenace má premiéru v pátek 10. září. Program čtyřdenního festivalu nazvaného Brave New Weekend doplní také třeba sobotní uvedení inscenace Setkání spiklenců tvůrčího dua Petra Erbese a Borise Jedináka a pondělní představení Čerwuiš v režii Davida Jařaba. Po každém představení následuje koncert zdarma.

„Pro všechny, kteří se chtějí zahledět ještě i za horizont jednotlivých inscenací, jsme navíc připravili poutavé lektorské úvody přibližující ústy zajímavých osobností témata, která na jevišti zpracováváme. Zvláště se pak těším na nedělní diskusi o možných podobách člověka budoucnosti s filozofkou Alicí Koubovou, která se svými hosty naši aktuální tvorbu zasadí do širšího myšlenkového rámce,“ uvedl umělecký šéf Husy na provázku Martin Sládeček.

Mezi doprovodnými akcemi je „Rande s Provázkem“ nebo společný výlet do Žďárce na Brněnsku. Účastníci se podívají do míst, kde žila a tvořila poustevnice a filozofka Anna Pammrová, hrdinka připravované inscenace s Ivanou Hloužkovou v hlavní roli. Kromě toho Brave New Weekend nabídne společnou premiéru provázkovských on-line seriálů Hraj něco! a Volá Blaník. Přesný program najdou zájemci na webu divadla.

Reklama

Doporučované