Hlavní obsah

Ikonický AT-AT ze Star Wars jako halloweenská dekorace. Obří repliku postavil fanoušek z Ohia

Repliku AT-AT stavěl její autor o víkendech šest měsíců (video:AP). Video: Jakub Říha

 

Reklama

Ikonický stroj ze ságy Star Wars, AT-AT, si před domem postavil Američan Nick Mayer z Ohia. Kromě toho, že si o halloweenské dekoraci povídá celé okolí, obletěly její záběry celý svět.

Článek

Replika stroje AT-AT ze ságy Star Wars ve velikosti dvoupatrového domu zdobí zahradu americké rodiny ve státu Ohio. U příležitosti blížícího se Halloweenu ji zde připravil Nick Mayer. Ke stavbě použil dřevo, tvrdou pěnu a plastové sudy.

„Nevěděli jsme, jak dobře bude všechno držet pohromadě, dokud to nebylo postavené. Všechno jsme stavěli zvlášť. Tělo jsme stavěli zvlášť, nohy jsme stavěli zvlášť. Naštěstí to do sebe všechno zapadlo,“ říká autor stavby.

Na zahradu před domem umístila rodina Mayerových podobné objekty už v minulosti. Jedním z nich byla pirátská loď. Nick Mayer stroj postavil, protože věřil, že vytvoří něco jedinečného. Sám se ale rozhodně nepovažuje za fanatika.

Zálibu ve vesmírných lodích a světelných mečích však dokládá jeho halloweenský kostým. S manželkou se drží tématu Star Wars a jdou za Darth Vadera a princeznu Leiu. Kostým Vadera ale připadne Mayerově manželce a za princeznu bude sám Mayer.

Reklama

Související témata:

Doporučované