Hlavní obsah

Jak vzniká virtuální realita podle Kafky? Kafka Band uvádí senzační video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

„Kafka hudbu nemusel, virtuální realita by ho ale rozhodně bavila,“ říká frontman kapely Kafka Band, spisovatel Jaroslav Rudiš.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kapela Kafka Band doprovází nové album Amerika interaktivním videem, které pracuje s virtuální realitou. Poprvé ho představila na začátku turné v Německu před kamerou Seznamu.

Článek

„Kafka Band nás přivádí do akustického zrcadlového sálu, s fragmenty rapu, pinkfloydovskými kytarami, elektronickými groovy a country akordy a najednou, jakoby nějakým kouzlem, se ocitneme přímo uprostřed Kafkovy melancholické Ameriky. Jak je to možné?“ napsal o desce Reiner Stach přední odborník na Franze Kafku.

Sedmičlenná kapela s frontmany, spisovatelem Jaroslavem Rudišem a Jaromírem 99, inspirovala své album románovým fragmentem Amerika. Aby přechod do Kafkova světa byl co nejintenzivnější, doprovází Ameriku i videoklip ke skladbě People get lost. Ten je dostupný ve verzi pro brýle pro virtuální realitu, kterou vytvořilo studio BRAINZ VR.

Na koncerty se Kafka Band vrátí do České republiky v květnu. Nyní je na turné v Německu, kde hraje i na prestižním Mezinárodním knižním veletrhu v Lipsku. Tam Jaroslav Rudiš uvedl také svůj první německy psaný román Winterbergova poslední cesta.

Podívejte se do dílny výtvarníků a technologů i na turné s populární kapelou v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby, který můžete v premiéře sledovat každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované