Hlavní obsah

Je kampaň, tak se nedá nic dělat. Merkelová ukázala, jak umí zpívat

Merkelová zazpívala s jazzovou zpěvačkouVideo: AP

 

Reklama

Kancléřka se ochotně chopila nabízeného mikrofonu a doprovodila jazzovou zpěvačku.

Článek

S blížícími se parlamentními volbami v Německu je předvolební kampaň v plném proudu. Pro podporu voličů jsou politici často schopni udělat mnoho.

Oblíbená zvířata, digitalizace, ale například i boj se změnami klimatu. Na tyto a další desítky dotazů od dětí v neděli v rámci předvolební kampaně odpovídala v Berlíně kancléřka Angela Merkelová. Bezdětná politička nakonec konání akce prodloužila a s dětmi i tančila a fotila se.

Merkelová svým voličům ale o dva dny dříve i zazpívala. Když ji při koncertě, který byl součástí kampaně, zpěvačka nabídla mikrofon, ani chvíli neváhala a nadšeně ji doprovodila.

Merkelové, současné německé kancléřce a zároveň i favoritce nadcházejících voleb, je často vytýkána unylost a absence osobitosti. Ta naopak nechybí jejímu největšímu soupeři, šéfovi německé sociální demokracie Martinu Schulzovi.

Poslední průzkumy hovoří o tom, že by CDU/CSU mohla být v zářijových volbách do spolkového sněmu vítězem. To by Angele Merkelové zajistilo už čtvrté volební období ve funkci kancléřky.

Reklama

Související témata:

Doporučované