Hlavní obsah

Návod pro Součka a spol.? Obránce z týmu roku 1996 prozradil recept na Euro

Jak vzdát správně čest anglické královně ve Wembley? A proč to před lety udělal nejlépe Pavel Kuka? Pusťte si první epizodu seriálu Jedeme na Euro a dozvíte se mnohem víc!Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Trojice, kterou znáte z Jiné ligy, tedy Jiří Hošek, Luděk Mádl a Jindřich Šídlo, vás v novém videoseriálu zve na letošní fotbalové Euro. Pusťte si první epizodu! Dozvíte se i to, kde Češi v roce 1996 našli tajný zdroj energie.

Článek

Před 25 lety si čeští fotbalisté dojeli do Anglie pro stříbro. Ve Wembley se tehdy setkali i s královnou Alžbětou. A také trenér současného týmu Jaroslav Šilhavý připustil, že kdyby mělo v rámci přípravy dojít na malou lekci etikety i pro jeho svěřence, vůbec by nebyl proti.

Seznam Zprávy pro vás připravily atraktivní videoseriál Jedeme na Euro. To letošní začíná už za pár dní, v celé řadě evropských měst. Český celek bude hrát ve skupině se Skoty, Chorvaty a Angličany. A čekají ho zápasy v Glasgow a v londýnském Wembley.

Borci jako Karel Poborský nebo Pavel Nedvěd si ale na Wembley zahráli ještě před jeho přestavbou. Ve finále Eura 1996 tam nastoupili proti Německu.

A právě na tenhle turnaj, pro Čechy mimořádně (a tehdy velmi překvapivě) úspěšný, tato první epizoda nové série Jedeme na Euro vzpomíná.

Ladislav Špaček, mluvčí tehdejšího českého prezidenta, zavzpomínal na účast Václava Havla na finále a jako expert na etiketu zhodnotil, s jakým úspěchem se kapitán Miroslav Kadlec a jeho spoluhráči představili při setkání s královnou.

A stoper jan Suchopárek bezelstně prozradil, že měl strach, aby při tom nedopadl jako Mr. Bean… Navíc přidal i dosud neznámou informaci o tom, kde tehdy před lety našli Češi v Anglii nečekaný zdroj energie. Vše najdete ve videu.

Puštte si první epizodu, kterou najdete hned pod titulkem tohoto článku!

Reklama

Doporučované