Hlavní obsah

Jeseník finišuje s přípravou stavby nového skateparku za 7 mil.Kč

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Jeseník finišuje s přípravou stavby nového skateparku v místní části v Bukovicích. Nahradit má současný areál v Šumperské ulici, který je technicky zastaralý.

Článek

Stavbu podpořil Olomoucký kraj milionovou dotací, celkové náklady se odhadují zhruba na sedm milionů korun, informoval ČTK mluvčí radnice Richard Kapustka. Pokud záměr příští týden schválí tamní zastupitelé, začít stavět by se mělo ještě letos. Betonové sportoviště by měli využívat sportovci i veřejnost.

„Park je navržen jako kombinace streetového parku se třemi výškovými úrovněmi spojenými rampami a schody a BMX dráhy. Tyto dva prvky na sebe přímo navazují a dá se mezi nimi přejíždět. Streetová část je doplněna skatovými překážkami - boxy a raily,“ uvedl vedoucí oddělení investic Jiří Uher. Skatepark bude určen skateboardistům, bikerům, uživatelům in-line, mini scoot, BMX či uživatelům koloběžek.

Nový skatepark je navržen jako betonový monolit. Beton je podle zástupců radnice dlouhodobě nejvhodnější technologickou variantou pro výstavbu venkovních skateparků s minimálními dodatečnými náklady na opravy. Těleso skateparku bude obsypáno a zatravněno, aby co nejvíc splynulo s okolím. Areál se dočká i nového mobiliáře - laviček, stojanu na kola a odpadkových košů. „Návrh nového skateparku byl projednán s širokou cílovou skupinou a představen na veřejném projednání,“ dodal mluvčí.

Než se postaví nový skatepark v místní části Bukovice, budou muset skateboardisté i koloběžkáři využívat dosavadní sportoviště v Šumperské ulici. Do dokončení nového areálu se město bude snažit v nynějším skateparku zachovat provoz.

Na stavbu získalo město od kraje dotaci milion, zbylých asi 6,3 milionu zaplatí město z rozpočtu. Zastupitelé budou záměr schvalovat 18. června.

Reklama

Doporučované