Hlavní obsah

Ježíšek za 714 korun. Internetový prodejce odkryl čísla, která musí malým dětem zůstat skryta

Ilustrační foto.

Reklama

Mezi nejčastěji prodávanými výrobky utratí nejvíce za kočárky pro panenky, v průměru 1083 Kč. Nejlevněji, na 313 Kč, vyjdou naopak potřeby pro modelování.

Článek

Pokud vaše dítě ještě věří na Ježíška, nemělo by tuhle zprávu vůbec číst. Prozrazuje se v ní, že to s těmi dárky je trochu jinak.

Čeští rodiče utratí za jednu hračku před Vánocemi v průměru 714 korun, uvedl e-shop Mall.cz a vycházel přitom z vlastních čísel, která má nasbírána z předchozích let.

Hračky patří mezi dárky, které rodiče kupují s předstihem.

Co se děje o Vánocích s tržbami? Podívejte se?

Vánoce z pohledu obchodníků - další svátky s výjimkou Silvestra jim ani nedýchají na záda.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

Prodej hraček před koncem roku roste až desetinásobně oproti ročnímu průměru. Letos hračky lidé začali nakupovat už v říjnu, jejich prodej stoupl meziročně o 59 procent.

Podle hračkářství Bambule a Sparkys rodiče svým dětem kupují dárky na Vánoce s předstihem. „Enormní zvýšení návštěvnosti očekáváme v období začínající sv. Martinem, který je předzvěstí vánočních dárků, ale úplný vrchol nastane v prosinci,“ dodala marketingová ředitelka společností Jana Krčková.

Zatímco v loňském roce lidé upřednostnili praktické dárky jako domácí spotřebiče, elektroniku do domácnosti, letos na Mall.cz mnohem více nakupují pro radost. V segmentu domácích spotřebičů před Vánocemi lidé utratí za jeden v průměru 1424 Kč. Dárkům pro pány vévodí elektrické holicí strojky, do kterých lidé v průměru investují 1518 Kč.

Reklama

Doporučované