Hlavní obsah

JFO vystoupí se španělskou houslistkou Leticií Morenovou

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Janáčkova filharmonie Ostrava vystoupí se španělskou houslistkou Leticií Morenovou. Koncert ale 9. dubna nabídne vinou epidemie koronaviru jen on-line.

Článek

Netradičně se nebude vysílat z Domu kultury města Ostravy, v němž orchestr sídlí, ale z jiných prostor. Hudebníci tak chtějí oživit místa, která jsou vinou koronaviru opuštěná.

„Koncert se uskuteční bez osobní účasti posluchačů, za dodržení všech hygienických opatření, a to ve společenském sále Klubu Alfa v Ostravě. Změnou prostředí chceme oživit místa, která v době pandemie zejí prázdnotou, a ukázat nejen hudební kvality Ostravy,“ řekla mluvčí orchestru Michaela Dvořáková.

Na programu koncertu budou Rumunské lidové tance, které složil Béla Bartók, Náhrobek Couperinův Maurice Ravela a Čtvero ročních dob v Buenos Aires Astora Piazzolliho.Koncert bude k vidění na sociálních sítích filharmonie 9. dubna od 19:00.

Uměleckou dráhu šestatřicetileté houslistky otevřelo v roce 2012 prestižní ocenění pro vycházející hvězdu od Organizace evropských koncertních sálů (ECHO). Od té doby již byla hostem řady světových orchestrů. Francouzský deník Le Figaro o ní napsal, že "disponuje grácií tanečnice flamenka, výrazovou silou andaluské zpěvačky a má spalující pohled jako některá z hrdinek filmů režiséra Pedra Almodóvara.

Reklama

Doporučované