Hlavní obsah

Janáčkova filharmonie Ostrava připravuje dva onlinové koncerty

Foto: https://www.jfo.cz/

Janáčkova filharmonie Ostrava.

Reklama

Janáčkova filharmonie Ostrava připravuje na přelom února a března dva koncerty. Ke zhlédnutí budou v přímém přenosu na YouTube.

Článek

S ohledem na protiepidemická opatření nelze pořádat koncerty pro diváky, proto odvysílá orchestr obě vystoupení prostřednictvím svého kanálu na YouTube. Představí na nich jak talentované mladé umělce, tak Symfonii číslo 4 Gustava Mahlera.

Začínající muzikanty vystřídají hned následující týden na pódiu zkušení a známí umělci. Mahlerova symfonie zazní 4. března pod taktovkou Tomáše Netopila s Kateřinou Kněžíkovou v sólové roli. Oba koncerty proběhnou bez posluchačů ve společenském sále Domu kultury města Ostravy.

„Talentované mládí na pódiu, za kamerou i za objektivem. Tak by se dal shrnout stejnojmenný koncert, který Janáčkova filharmonie nabídne v živém přenosu 25. 2., a to v podání mladých nadaných hudebníků,“ řekla mluvčí filharmonie Michaela Dvořáková. Jejich představení zaznamenají pro streamované vysílání kamery absolventů a studentů oborů multimediálních technik a audiovizuální tvorby na Slezské univerzitě v Opavě. Fotoreportáž pořídí studentka Institutu tvůrčí fotografie v Opavě.

Reklama

Související témata:

Doporučované