Hlavní obsah

Jihočeské divadlo i Husitské muzeum nabízejí on-line program

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Jihočeské divadlo i Husitské muzeum v Táboře nabízejí kvůli omezením daným koronavirem programy on-line. Divadlo zveřejní na YouTube šest inscenací, jeho hry vysílá i Mall.tv, díky níž lze scéně přispět i penězi.

Článek

Na internetu hrají i jihočeští muzikanti. Z nahrávacího studia ve Vyšším Brodě vysílali držitel dvou Cen Anděl Jiří Smrž, písničkář Luboš Hrdlička i kněz Ladislav Heryán, písně na webu zveřejnili folkaři jako Žalman nebo Nezmaři, ve facebookové skupině Koronavečery s kytarou, kde je téměř 2 000 členů, někteří jihočeští muzikanti streamují.

Mall.tv zatím odvysílala tři divadelní záznamy Jihočeského divadla: balet Klíče odnikud, operu La traviata a činohru Elity. „Všechny inscenace vysílané na Mall.tv jsou napojeny na sbírku pro Jihočeské divadlo, která je založena na www.donio.cz,“ uvedla Eva Marečková z marketingu Jihočeského divadla. Záznamy jsou na Mall.tv do konce karantény.

Od 24. dubna nabídne divadlo na YouTube šest titulů, například balet Šípková Růženka, hudební drama Její pastorkyňa nebo thriller Nebezpečný experiment. Soubor Malé divadlo spustilo na Facebooku program pro děti, na stejné sociální síti bude od konce dubna i miniseriál o jihočeském baletu.

Husitské muzeum v Táboře, které začalo s internetovými aktivitami jako jedno z prvních v kraji, je stále rozšiřuje. Nově připravilo kvíz Jarní květena táborského okolí, přednášku Táborské osobnosti starších dějin či dokument Chelčický a Tábor. Nově jsou na webu i tři filmy, které vznikly pro novou expozici v Bechyňské bráně. „Ke každému z nich je připojena zajímavá hra,“ uvedla asistentka ředitele muzea Kateřina Mikulandová.

Reklama

Související témata:

Doporučované