Hlavní obsah

Jihočeský kraj změnil slevy na dovolené, stačí přijet na dvě noci

Foto: Profimedia.cz, Profimedia.cz

Český Krumlov.

Reklama

Jihočeský kraj upravil a prodloužil systém slev, jímž přispívá rodinám na ubytování při dovolené na jihu Čech a dává slevy do zoo i muzeí. V podzimní verzi lze vouchery objednávat od 9. října a slevy čerpat do konce listopadu.

Článek

„Nově stačí, když návštěvník stráví v kraji místo tří nocí jen dvě,“ řekl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek. Kraj tak chce podpořit cestovní ruch, který zasáhla pandemie koronaviru.

Slevu 30 procent z ceny ubytování, nejvýše však 300 korun na člověka a noc, mohou získat dvou až šestičlenné rodiny, z nichž nejméně jeden člen je starší 18 let. Kraj spustil program v červnu na léto, zatím je vyčerpáno téměř 12 z 39 milionů Kč. Dosud poukazy využilo 12 000 lidí, zapojilo se přes 300 hotelů. Program slev přispěl na zhruba 40 000 přenocování. Poukaz lze využít až na sedm nocí.

Podzimní verzi slev schválili krajští zastupitelé. „Princip zůstává v podstatě stejný. Stejná je i výše podpory. Zkracuje se ale minimální počet nocí, které zde musí hosté strávit, aby slevu na ubytování získali. Ze tří na dvě. To umožní návštěvníkům regionu čerpat slevy už při klasickém víkendovém pobytu,“ řekl Polášek.

Zastupitelé zároveň navýšili oproti prázdninám kompenzační limit, který může hotel a penzion získat, o 70 000 na 220 000 Kč.

Součástí projektu jsou padesátiprocentní slevy do kulturních organizací, jež spadají pod kraj, jako jsou zoo v Hluboké nad Vltavou, Jihočeské muzeum i Alšova jihočeská galerie. Slevy až 70 procent získají lidé u soukromých provozovatelů kulturních a zábavních aktivit.

Reklama

Doporučované