Hlavní obsah

Kancléř Mynář může dostavět svoji honosnou vilu. Úřad mu to dodatečně povolil

Kancléř Vratislav Mynář získal povolení na dostavbu své vily.Video: Radek Nohl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Po více než dvou letech získal Vratislav Mynář povolení pro část rekonstrukce, kterou podle úřadu Prahy 10 dělal původně nelegálně.

Článek

Hradní kancléř Vratislav Mynář získal dodatečný souhlas od Úřadu městské části Praha 10 pro stavbu své vily v pražských Strašnicích.

Vedoucí kanceláře prezidenta o něj musel žádat, protože se před zhruba dvěma roky zjistilo, že část rekonstrukcí dělá bez potřebných povolení.

Pokud by je nezískal, mohl by stavební odbor Praha 10 říct, ať část úprav odstraní.

Konkrétně úředníci po kontrole přímo v Mynářově vile v roce 2016 řekli, že vyměnil a navýšil krov nebo vybudoval vnitřní schodiště. A dalšími úpravami pak zasáhl do nosné konstrukce vily.

Jenže městský úřad nyní potvrdil, že dal Mynářovi pro přestavbu jeho domu dodatečné povolení. „Daná stavba má pravomocné povolení, na základě kterého lze stavbu dokončit,“ řekl Seznamu mluvčí Prahy 10 Vít Novák.

Prezidentův kancléř Mynář stavěl bez povolení.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

Další podrobnosti neuvedl s tím, že stavební řízení je podle zákona neveřejné. A Mynář na otázky Seznamu neodpověděl.

Letos v létě reportérovi kancléř řekl, že až bude všechno v pořádku, pak tu vilu dodělá a nastěhuje se do ní.

Vilu v pražských Strašnicích si Mynář koupil za 5,5 milionu korun. Pořídil si ji na konci roku 2014, když už pracoval na Hradě.

Již když dům kupoval, budila jeho cena pochybnosti. Posudek tři roky předtím ho ocenil na 11 až 13 milionů korun. Kancléř dům od pražského advokáta Víta Širokého koupil za 5,5 milionu.

V roce 2015 pak začal s nákladnou rekonstrukcí. Dostavba domu se Mynářovi ale začala o pár měsíců komplikovat. Původně tvrdil, že bude dělat jen takzvané udržovací práce. Na to stavební povolení nepotřeboval.

Jenže na stavební odbor Prahy 10 přišel poté podnět od Mynářových sousedů. V dokumentu upozornili, že některé práce na vile jsou nelegální. Což se poté potvrdilo při kontrole úředníků Prahy 10.

V současné době ale už Mynář má zmíněné povolení i na tu část rekonstrukce.

Reklama

Doporučované