Hlavní obsah

Karlovy Vary krátkodobě uzavřou kvůli technickým prověrkám dva mosty

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Město krátkodobě uzavře kvůli technickým prověrkám dva mosty, a to most v ulici Kpt. Jaroše a Ostrovský most. Uzavírky si vyžádají i výluky na linkách MHD.

Článek

Most Kpt. Jaroše v karlovarské čtvrti Dvory bude pro automobilový provoz uzavřený v noci z 21. na 22. ledna v čase od 22:00 do 02:00. Ostrovský most, včetně části Nákladní ulice a části nábřeží Osvobození, bude úplně uzavřený od 25. ledna do 7. února.

„Zatěžkávací zkouška mostu Kpt. Jaroše bude provedena za pomoci čtyř nákladních automobilů o hmotnosti 32 tun a bude součástí plánovaného zesílení konstrukce a odstranění deformace mostu,“ uvedla mluvčí magistrátu Helena Kyselá. Náprava nežádoucího průhybu mostu je součástí reklamace a uskuteční se na náklady zhotovitele stavby, tedy společnosti SMP CZ, která v roce 2017 přemostění Chodovského potoka ve Dvorech vybudovala, dodala Kyselá.

Diagnostický průzkum Ostrovského mostu se zaměří na komplex čtyř objektů, na velký obloukový most přes Ohři, přemostění železniční tratě, most přes průtah městem a místní nájezdovou rampu. Prověrky se týkají konstrukce i veškerých součástí všech objektů, ověření a statického výpočtu zatížitelnosti, plánu správy a údržby i perspektivy další existence mostu a případně varianty obnovy včetně odhadu finančních nákladů. Dobu dopravní uzavírky využije město i k opravám na mostě.

Zatímco u noční uzavírky na mostě Kpt. Jaroše se změny v MHD budou týkat jen dvou večerních spojů, uzavírka Ostrovského mostu se dotkne linek 1, 4 a 13 na Horní nádraží a zpět a spojů linkové dopravy, které jedou ze zastávky Tržnice přímo do zastávky Růžový vrch nebo zpět. Linky pojedou objezdovou trasou přes Chebský most kolem zastávky Elite. V zastávce Elite ale z časových důvodů zastavovat nebudou.

Reklama

Doporučované