Hlavní obsah

Karlovy Vary musí řešit špatný stav hned několika mostů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Karlovy Vary musí řešit špatný havarijní stav hned několika mostů. Například na Festivalovém mostě u Císařských lázní už bylo nutné omezit dopravní zatížení. Nutné opravy bude ale muset město řešit i u dalších asi pěti mostů.

Článek

Stav mostů si nechává město pravidelně kontrolovat mostními prohlídkami. Poslední výsledky prohlídek dostalo město v prosinci. „V současné době nás čeká oprava pěti mostních konstrukcí a další asi tři jsou v situaci, kdy je bude nutné v nejbližší době řešit,“ uvedl náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Aktuálně se připravuje reklamační oprava mostu v ulici Kpt. Jaroše. Připravuje se stavba nového Dvorského mostu, která bude jednou z největších investic města v roce 2021.

Do jednoho jízdního pruhu už musela být omezena doprava na Festivalovém mostě, který je jedinou cestou k hotelu Pupp a který také potřebuje nutné opravy. Pracuje se na opravě mostu u KOME a opravu by potřeboval i most mezi poštou a hotelem Thermal. V další fázi by se město mělo věnovat stavu Čankovského mostu a mostu v Rolavské ulici.

Kromě toho ale bude nutné v následujících letech rozhodnout o opravě a dalším využití Chebského mostu, který je chráněnou památkou a zároveň je klíčovou dopravní spojnicí obou břehů řeky Ohře. Jednou z variant jeho odlehčení je stavba zcela nového mostu, který by překlenul řeku zhruba v linii Charkovské ulice.

Reklama

Doporučované