Hlavní obsah

Kateřina Kaira Hrachovcová: Když jsem moderovala, nedávala jsem do toho sebe. Teď bych to uchopila jinak

V současnosti hraje Kateřina Kaira Hrachovcová v seriálu Krejzovi nebo v divadelním představení Můžem i s mužem. A také maluje.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kateřinu Kairu Hrachovcovou známe z několika seriálů, nějaký čas moderovala, miluje psy, koketuje s modelingem a její láskou je i malování.

Článek

Kateřina se hodně zapsala divákům do paměti v seriálu Život na zámku. V něm hrála pubertální studentku Simonu. „Před těmi 25 lety byla práce na seriálu pomalejší. I když šlo o seriál, bylo to celé takové filmové, točily se i venkovní exteriéry, ne všechno jenom vevnitř. Teď, když točíme seriál Krejzovi, moc si to užívám, ale je to velké tempo,” vysvětluje Kateřina Kaira Hrachovcová.

V seriálu hraje paní, která, jak se říká, všechno zná a všude byla. „Do všech rolí pochopitelně dáváme něco, co máme v sobě. Ale co se týká těchto komických figur, tak se inspiruji hlavně ve svém okolí. Beru si něco od zajímavých lidí. Hodně se to týká slov, vyjadřování se a slovosledu.”

Kateřinu z minulosti známe také jako moderátorku. Kdyby přišla na moderování nabídka, určitě by se nebránila. Celé by to ale uchopila jinak. „Do moderování bych dala hlavně sebe. Vůbec bych do toho netahala nějakou figuru, jako jsem to v minulosti dělala. Bylo to asi pro mnoho lidí matoucí v tom, kdo jsem vlastně zač,” říká Kateřina, která v současnosti sbírá úspěchy například v divadelním představení Můžem i s mužem. V něm hraje se třemi kolegyněmi – Jitkou Sedláčkovou, Dášou Zázvůrkovou a Vandou Hybnerovou. Hru napsaly společně.

„Vycházely jsme ze sebe, a proto to má to obrovské kouzlo. Jsme každá úplně jiná a tím tvoříme úžasný celek. Divačky i diváci za námi potom chodí, sdílejí s námi svoje pocity, každý si odnese něco. To, o čem hrajeme, znají ze života,” říká Kateřina.

Kromě herectví se Kateřina věnuje i malování. Je to uklidňující činnost. Maluje také na podporu Nadace Unipetrol.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
Moderování

Doporučované