Hlavní obsah

Každý může být úspěšný. Je na to jednoduchý návod, tvrdí nejvlivnější Češka ve světovém byznysu

O funkci si občas člověk musí říct, tvrdí jedna z nejvlivnějších českých manažerek. Sama to musela udělat.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Sebeprezentace je dnes důležitá, ale když člověk umí jen tu, pohoří, míní Renata Mrázová.

Článek

Že se ženy těžko prosazují do vrcholových pozic? „Nejde jen o předsudky. Velká část lidí si vybírá spolupracovníky tak, aby se s nimi cítili dobře. A většinou se člověk cítí dobře s někým, kdo má podobné názory, styl práce, styl života. A řekne si: ‚Toho chci nabrat, to je taková moje krevní skupina.‘ A když jsi zvyklý řídit jednání s muži, tak zase nabíráš muže. A naopak žena to může tak mít se ženami,“ vysvětluje v novém díle pořadu Kam to bude? jedna z nejvlivnějších Češek ve světovém byznysu.

Renata Mrázová je ještě pár měsíců globální personální šéfkou světového pojišťovacího gigantu NN. To je ta pojišťovna, co se dřív jmenovala ING a sídlí v Haagu. S ING, jíž v Česku i šéfovala, je spjata od roku 2000. Jen na dva roky si odskočila založit pojišťovnu Direct a k vlastnímu podnikání.

Je přesvědčená, že každý může být úspěšný. Jak na to? A není dnes velká část úspěchu postavená jen na šikovném marketingu sebe sama? I o tom v pořadu Kam to bude? nahoře ve videu.

Pořad, kde v netradičním formátu zpovídáme špičky českého i slovenského byznysu, můžete v premiéře sledovat na celoplošné Televizi Seznam.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované