Hlavní obsah

Kde zaparkujete na asfaltu, ale dostanete pokutu za stání v zeleni?

Záhady Josefa Klímy: Pražský magistrát rozesílá nezákonné pokuty za parkování.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Část parkoviště je na soukromém pozemku a hlavní město v posledních měsících vymýšlí jednu kreativní metodu za druhou, jak za stání na cizím pozemku vybírat. Řeč je o parkovišti U Zahrádek na pražské Ohradě.

Článek

Na soukromých pozemcích ale není možné vybírat parkovné. A tak nejprve byla na místo umístěna dopravní značka se zákazem zastavení. Jenže dopravní značky platí pro veřejnou komunikaci, nikoliv pro přilehlé pozemky. Takto stanovené pokuty jsou nevymahatelné a místní se proti nim začali bouřit.

Na jaře jsme odvysílali reportáž, ve které jsme na problém upozornili. Problém vymáhání neoprávněných pokut si tehdy přehazovala městská část s magistrátem jako horký brambor. Po odvysílání reportáže ale přišlo hlavní město na ještě o něco kreativnější nápad - vybírá pokuty za stání ve vegetaci.

Přestože se jedná o plochu zpevněnou asfaltem a jen o pár metrů dál je na stejné ploše parkovací zóna, policie rozesílá pokuty za stání ve vegetaci. Má na to právo? Kdo s tímto řešením přišel a kdo se k němu naopak nechce znát? Podrobnosti v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované