Hlavní obsah

Kdo řídil a byli připoutaní? Začalo vyšetřování nehody policejního supervozu s hradním protokolářem

Vyšetřování nehody, při které se zranil hradní protokolář Kruliš.

 

Reklama

Policie vyšetřuje okolnosti nehody, při které na jižní Moravě havaroval v policejním supervoze zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš. Ministr vnitra Milan Chovanec i policejní prezident Tomáš Tuhý chtějí počkat na výsledky Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Článek

„Není důvod cokoliv tajit a myslím si, že není potřeba o čemkoliv spekulovat. Je potřeba počkat na šetření, které na konci řekne, jak to přesně bylo," řekl ministr Chovanec.

Mluvčí GIBS Radka Sandorová potvrdila, že inspekce od policie obdržela spisový materiál k havárii, bližší informace zveřejnit nemůže. Příčinou havárie byly podle jihomoravské policie náhlé zdravotní potíže řidiče. Nehoda se stala při představení techniky složek Integrovaného záchranného systému.

BMW za čtyři miliony korun, které policie dostala k testování v první polovině května, mělo sloužit hlavně na dálnicích proti silničním pirátům. Jde o hybrid vypůjčený od firmy Invelt, jenž umí jezdit i na elektřinu. Policie má auto zapůjčené na šest měsíců nebo do ujetí dvaceti tisíc kilometrů.

Celým případem se zabývá reportér Hanuš Hanslík. Ve videu nahoře se podívejte na další podrobnosti.

Reklama

Doporučované