Hlavní obsah

Klobucké kulturní léto nabídne koncerty, divadlo i výstavy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Valašské Klobouky na Zlínsku připravily program na nadcházející měsíce. Klobucké kulturní léto nabídne koncerty, projekce v letním kině, divadlo, hudební festival, slavnosti i výstavy.

Článek

Program začne 18. června a vyvrcholí v půlce září, sdělila ČTK mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Letos se na Klobucké kulturní léto všichni těšíme, protože po jarních měsících ve znamení koronavirových omezení se nám po zážitcích už stýská. Dlouho jsme neměli jistotu, v jaké podobě budou moci kulturní akce probíhat, ale nakonec se díky uvolnění podařilo sestavit bohatý program, který bude stát za návštěvu,“ uvedla starostka pětitisícového města Eliška Olšáková (nez.).

Program zahájí místní základní umělecká škola, která připraví koncert i Zahradní slavnost. „Na letní scéně v podnikatelském centru se během července a srpna představí kapely Křídla, Horizont a SwingShower, Fleret, Trio Con Amore, Šamat, Hard Rain, Rock&Rollers, Ponk, Ogaři (Rock), The Priester Sisters, Headmaster, Ocelot nebo Dareband, v kulturním domě pak zahrají Kollárovci,“ uvedl ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky Jaroslav Baloušek. „Stálicí kulturního programu je Setkání muzikantů v Bílých Karpatech, které se letos uskuteční o víkendu od 21. do 23. srpna,“ uvedl Baloušek.

Kulturní program se uskuteční i v jiných částech města. „Například akcí Posousedsku v Kramolišově se slavnostně otevře zrekonstruovaná ulice a umístí se pamětní deska Čeňka Kramoliše. Ke kapli svatých Cyrila a Metoděje se mohou lidé vypravit na tradiční pouť a do areálu základní školy zase na Rozloučení s prázdninami. Sportovní nadšenci nasednou na Klobucká kola a vyjedou do okolního terénu. V září potom Živé dřevěnice s jarmekem nalákají na ukázky tradic, řemesel i folkloru,“ uvedla mluvčí.

V kině Svět se mohou diváci těšit na blok projekcí TADY VARY karlovarského filmového festivalu. Snímky, které se budou promítat letním kině, mohou lidé vybrat v anketě. V městském muzeu budou v červenci a srpnu k vidění obrazy Františka Švacha, od září expozice děl výtvarníků Miroslava Zvonka a Josefa Jeřábka.

Reklama

Doporučované