Hlavní obsah

Knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm obnoví rozvoz knih lidem domů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku znovu začne rozvážet knihy svým čtenářům domů. Kromě obyvatel Frenštátu a Trojanovic k rozvozu přidá i čtenáře z Bordovic, Lichnova a Veřovic.

Článek

Knihovny musí mít kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru od 27. prosince zavřeno, stejně jako měly zavřeno na podzim. Mohou mít pouze výdejní okénka pro předem objednané knihy. Knihovna v listopadu zavedla rozvoz do Frenštátu a Trojanovic a služba byla podle Žárského velmi vítaná. Obnovené rozvozy začnou tento pátek.

„Protože současný vývoj situace ohledně šíření koronaviru není bohužel příznivý, rozhodli jsme se tuto službu opět zavést. Je určena nejen pro čtenáře, kteří patří do rizikových skupin, ale i pro ty, kteří si z nějakého důvodu nemohou vyzvednout knihy přes náš bezkontaktní výdej v knihovně,“ uvedla vedoucí knihovny Pavlína Martiňáková.

Knihy budou zaměstnanci kulturního střediska rozvážet registrovaným čtenářům do Frenštátu a Trojanovic vždy v úterý od 17:00 do 19:00 a v pátek od 10:00 do 12:00 hodin. Do Bordovic, Lichnova a Veřovic se budou knihy rozvážet každou středu odpoledne a v podvečer. Čtenáři si mohou knihy objednávat telefonicky na čísle 556 835 670 nebo e-mailem na adrese knihovna@mufrenstat.cz.

Vypůjčené knihy mohou čtenáři vrátit při dalším rozvozu nebo až bude knihovna znovu otevřená. Mohou využít také bibliobox, schránku na knihy, která stojí u knihovny.

„Knihy jsou v dnešní době potřeba možná více než jindy, a to nemluvím o studentech, kteří knihy potřebují pro své studium. Snažíme se tedy udělat maximum a najít cestu, jak se mohou naši čtenáři ke knihám dostat,“ uvedla Martiňáková.

Reklama

Doporučované