Hlavní obsah

Komunisté podávají trestní oznámení, protože jim někdo odstranil předvolební reklamu

Předseda KSČM Vojtěch Filip.

Reklama

Pražští komunisté se kvůli odcizení předvolebních plakátů obrátili na policii. Podali trestní oznámení na neznámého pachatele, který zřejmě v noci z úterý na středu odstranil reklamu KSČM, jež byla vyvěšena na 44 sloupech trakčního vedení a veřejného osvětlení na Vinohradské třídě v Praze 2 a v ulici Želivského v Praze 3. Podle strany vznikla škoda 44 000 korun.

Článek

„Podle způsobu odstranění sololitových desek a jejich úplného zcizení se zřejmě jedná o organizovanou skupinu (nikoliv o vandalské poškození). Tento náš názor může být podepřen objevením výzvy na sociální síti Twitter od nám neznámého Kolektivu 115 ‚Jak na to? Šmik, šmik a je to‘ k odstraňování reklamy na sloupech veřejného osvětlení,“ uvádí KSČM v dopise adresovaném policii.

Ve videu na profilu Kolektiv 115 se popisuje možné poškození předvolební reklamy odstraněním ze sloupů nebo pomalováním, případně posprejováním větších ploch. „KSČM Praha odsuzuje tento způsob volební antikampaně, která má za cíl poškodit komunistickou stranu,“ uvedla jednička kandidátky KSČM do pražského zastupitelstva Marta Semelová.

Reklamu na sloupech trakčního vedení a veřejného osvětlení, které jsou ve vlastnictví pražského dopravního podniku, zajišťuje společnost ERFLEX. Reklamu na další sloupy veřejného osvětlení umísťuje městská firma Technologie hlavního města Prahy. Tyto sloupy hlavní město pronajímá stranám pro předvolební reklamu za korunu na den. Za montáž a demontáž jedné takové reklamy zaplatí žadatel 280 korun, pokud desky s reklamou přivezou na místo, poplatek je nižší o 50 korun. Plakáty musí zájemci dodat sami.

Reklama

Doporučované