Hlavní obsah

Koupaliště v Trutnově po opravě za 73 mil. Kč otevře v červenci

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Venkovní koupaliště v jednatřicetitisícovém Trutnově by se po téměř rok trvající rekonstrukci za 73 milionů korun mělo opět otevřít začátkem července. Vlastní stavba jde zatím podle plánu a měla by být hotová do konce června.

Článek

ČTK to řekl starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). Loni v létě bylo koupaliště kvůli opravě mimo provoz. Stavba koupaliště je největší současnou investicí města.

Hlavní částí rekonstrukce byla instalace bazénových van z nerezu, které by měly být téměř bezúdržbové. Původně byly bazény z keramických obkladů, které však již byly ve velmi špatném stavu. „Každoročně jsme na opravy kachliček na koupališti vynakládali zhruba 700.000 korun. Z velkého bazénu také unikala voda,“ uvedl starosta. Další statisíce stála údržba strojního zařízení a dalších věcí.

Stavbaři také propojili bazén laguny s dětským, upravili technologie a instalovali nové inženýrské sítě. Koupaliště bude mít nové vodní prvky a atrakce. Celková vodní plocha se po rekonstrukci zvětší o sedm procent na 1451 metrů čtverečních. V minulých dnech dělníci na koupališti například montovali zábradlí či dodělávali dlažbu. Ve velkém plaveckém bazénu již je napuštěná voda.

Původně radnice mínila, že by koupaliště mohlo být dokončeno o něco dříve, než se počítalo. „Kvůli korovnaviru se ale zkomplikovala dodávka nerezových plechů ze zahraničí, takže hotovo bude v termínu,“ uvedl starosta. Opravu v soutěži získala stavební společnost BAK, firma Berndorf Bäderbau dodala nerezové vany.

Jako první v Královéhradeckém kraji zahájilo letošní sezonu koupaliště Flošna v Hradci Králové, a to 25. května. Většina koupališť v kraji otevře v následujících dnech a týdnech. Dnes zahajuje koupaliště Kníže v Jičíně. Dne 13. června by měla otevřít koupaliště v Chlumci nad Cidlinou a v Třebechovicích pod Orebem. V pondělí 15. června by měla otevřít koupaliště Dolce u Trutnova a Vejsplachy ve Vrchlabí. Na konci června plánuje zahájení sezony koupaliště Lodín na Hradecku.

Reklama

Doporučované