Hlavní obsah

Kroměříž hledá firmu, která přestaví dům vojenské správy na byty

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Kroměřížská radnice vypsala veřejnou zakázku na zhotovitele, který přebuduje sídlo bývalé vojenské správy v Havlíčkově ulici na byty. Do budovy se přestěhuje i městská policie.

Článek

Byty budou určené jako startovací pro mladé lidi a také pro soběstačné seniory. „Městská policie v objektu bude mít vhodnější prostory včetně skladů, než má ve stávajícím sídle na Velkém náměstí,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (Nezávislí).

Cena se podle projektu pohybuje kolem 150 milionů korun. Město má na akci přislíbenu dotaci asi 36 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu a další zhruba dva miliony korun ze státního rozpočtu. „Věřím, že po výběrovém řízení se dostaneme na nižší částku, než je částka uvedená v projektu. Oprava domu někdejší vojenské správy patří mezi velké investice, které v tomto volebním období plánujeme. Navazuje na stavbu parkovacího domu, který bude stát v těsné blízkosti budovy a jehož stavba se v těchto dnech viditelně rozběhla,“ doplnil Němec.

Podle projektové manažerky radnice Lucie Dusíkové bude městská policie sídlit v přízemí objektu, v prvním podzemním podlaží bude mít sklady, šatny a tělocvičnu. „Ve druhém až pátém nadzemním podlaží objektu pak budou byty. Půjde o 29 bytových jednotek, osmnáct z nich bude o výměře 1 plus kk, zbylé budou tvořit byty 2 plus kk a 3 plus kk,“ uvedla Dusíková.

Součástí projektu je i přístavba stanice městské policie, která bude propojena s rekonstruovanou částí přízemí mostkem. Městská policie bude mít v přístavbě sál, kanceláře a toalety. „Atika objektu plynule naváže na atiku parkovacího domu,“ doplnila Dusíková. Parkování pro městskou policii bude zahloubeno pod terénem, navrženo je 11 míst. Práce na rekonstrukci domu bývalé vojenské správy by měly začít zhruba v polovině letošního roku, hotovo by mělo být do konce příštího roku.

Reklama

Doporučované