Hlavní obsah

Kroměříž po roční přestávce opět otevřela relaxační zónu na Velkém náměstí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Kroměřížská radnice dnes po roční pauze zaviněné pandemií koronaviru opět otevřela relaxační zónu na Velkém náměstí. Nabídne odpočinek, zastíněné posezení, občerstvení a téměř každodenní program pro děti i dospělé.

Článek

Město chce zónou oživit historické centrum a zpříjemnit místním i turistům pobyt v Kroměříži, bude v provozu do konce srpna.

„Velké akce s tisícovými návštěvami si letos v létě ještě bohužel musíme odpustit. Jdeme proto cestou menších atrakcí, ke kterým patří relaxační zóna na Velkém náměstí. Nabídne pestrý program zahrnující koncerty, taneční vystoupení, pohybové aktivity, ale i dílničky pro děti či kostýmované prohlídky města a prázdninový večer s ponocným,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (Nezávislí).

Kulturní vystoupení podle zástupců radnice poslouží také dobré věci. „Výtěžek z dobrovolného vstupného na dnešní koncert v relaxační zóně, který obstarají Dale B Williams a Lucie Matějčková, bude věnován na pomoc lidem z oblasti postižené čtvrtečním tornádem,“ uvedl Vondrášek.

Relaxační zóna na Velkém náměstí zabírá plochu kolem 200 metrů čtverečních. Kromě dvou takzvaných city modulů, tedy obytných kontejnerů, ji tvoří lavičky, stolky a židle, lehátka, zastínění, wi-fi připojení, dva dřevěné stánky pro zázemí, mobilní zeleň i herní koutek. Zajištěny jsou také odpadkové koše a toalety. „Novinkou jsou vratné kelímky s motivem města Kroměříže, nový je i koberec s umělou trávou a některé hrací prvky pro děti včetně velkého Člověče, nezlob se,“ doplnil Vondrášek.

Program je zveřejněn na facebookové stránce relaxační zóny i na turistických internetových stránkách. Relaxační zóna, která je na náměstí počtvrté, bývá vítaným zpestřením letních měsíců ve městě. Nabízí kromě posezení v centru historického města také asi 80 kulturních a sportovních akcí, dílniček a workshopů pro děti i dospělé.

Reklama

Doporučované