Hlavní obsah

Kubišová se vrátila na balkon Melantrichu. Při Zemanovi jí náhle došla slova

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Marta Kubišová v rozhovoru prozradila i to, kdo je jejím favoritem pro příští prezidentskou volbu (video: Tomáš Dusil, Lukáš Roganský).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Zpěvačka, jeden ze symbolů roku '89, přijala pozvání k rozhovoru na pamětním místě sametové revoluce.

Článek

Modlitba pro Martu se v listopadu 1989 stala hymnou revoluce a Martě Kubišové po letech komunistických zákazů znovu nastartovala kariéru. V rozhovoru pro Seznam vzpomíná. A avizuje svůj odchod ze scény.

Zpěvačka souhlasila se symbolickým setkáním na balkonu pražského Melantrichu, odkud 21. listopadu 1989 promluvil k plnému Václavskému náměstí budoucí prezident Václav Havel. A ona sama zde po vynuceném devatenáctiletém půstu poprvé veřejně vystoupila.

V rozhovoru vzpomíná na dny listopadové revoluce i na to, co dělala v době před tím, kdy se ji komunisté snažili vymazat z paměti lidí. Mluví o tom, jak těžké byly začátky při návratu do šoubyznysu. I o tom, proč a kdy chce pěveckou kariéru ukončit.

Vyjadřuje se ale rovněž k politice. K minulým a příštím prezidentským volbám i k působení Miloše Zemana. V tomto momentu rozhovoru bylo znát, jak ji došla slova: „No, já vůbec nevím, jestli vůbec se k tomu lze vyjádřit, lze-li to respektovat... Je to hrozné."

Reklama

Související témata:

Doporučované